Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Μετακινήσεις μόνο εντός Δήμου – Ανοίγουν κομμωτήρια – Στις 9 η απαγόρευση τα ΣΚ

  • Γιάννα Σουλάκη
λιανεμπόριο
Ο κύβος ερρίφθη με τα μέτρα που εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι, τα οποία είναι παρόμοια με αυτά που εισηγήθηκε η κυβέρνηση, αλλά χωρίς την ελεύθερη μετακίνηση εντός Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, για μια ακόμη Παρασκευή και μετά από πολύωρη συνεδρίαση η επιστήμονες της Επιτροπής των Εμπειρογμωμόνων εισηγούνται προς την κυβέρνηση, τα εξής μέτρα χαλάρωσης της πίεσης των πολιτών:

  • η απαγόρευση της κυκλοφορίας επανέρχεται στις 21:00 αντί για τις 19:00 και τα Σαββατοκύριακα
  • ο κωδικός “6” στα sms θα χρησιμοποιείται πλέον για μετακίνηση εντός δήμου και όχι με τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων. Καταργείται ο περιορισμός της μετακίνησης πεζή ή με ποδήλατο.
  • ανοίγουν ξανά τις πύλες τους τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι αρχαιολογικοί χώροι, ώστε ο κόσμος να μην μαζεύεται σε σπίτια, όπου σημειώνεται υπερμετάδοση του ιού.
  • επιτρέπεται το ψάρεμα εντός Δήμου και μόνο στις περιοχές που υπάρχει θάλασσα

Από το Σάββατο 20 Μαρτίου, εκτός απροόπτου, σχεδιάζεται και το  άνοιγμα κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, αυστηρά με ραντεβού.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα θα ανακοινώσει το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Εκτάκτως σήμερα η ενημέρωση μεταφέρεται στις 6.30, ενώ στην ενημέρωση θα παρίσταται και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.