Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Συζητείται η αλλαγή του σχήματος της Επιτροπής

  • Γιάννα Σουλάκη
Επιτροπή
Εντείνεται η έντονη φημολογία που υπήρχε όλο το τελευταίο διάστημα, ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει σε αλλαγές στο σχήμα -και κυρίως στον αριθμό- των επιστημόνων που αποτελούν την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Πρόκειται για της Επιτροπή των άνω των 30 έγκριτων επιστημόνων -Επιδημιολόγων, Λοιμωξιολόγων, Πνευμονολόγων και Παιδιάτρων, που εισηγείται στις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές τα μέτρα για την πανδημία.

Έτσι, δεν αποκλείεται η πιθανότητα, η πολυμελής Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, αυτή που όλοι έχουμε συνηθίσει να λέμε «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων», να περιοριστεί από την κυβέρνηση σε λιγότερους από 10 επιστήμονες, ενδεχομένως και ακόμη και 7.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, τα ποσοστά εμβολιασμού και η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, επιβάλλει ένα περισσότερο ευέλικτο στις αποφάσεις επιστημονικό σχήμα, το οποίο θα συνεδριάζει ενδεχομένως σε πιο αραιά διαστήματα.

Πηγές του iatropedia.gr, ωστόσο, αναφέρουν πως στις αρχές της εβδομάδας υπήρξαν διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη προς τους επιστήμονες, ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη σύσταση της Επιτροπής.