Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Γιώργος Καλαμίτσης, πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας “Προμηθέας”, ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας. Αντιπρόεδρος ua είναι η k. Ξανθή Παπαδοπούλου, νομικός και ειδική σύμβουλος του υπουργού Υγείας. Η Επιτροπή εποπτεύει και ελέγχει την προστασία των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών Υγείας στους φορείς ή μονάδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και περίθαλψης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Καλαμίτσης σπούδασε ψυχολογία και από το 2005 μέχρι το 2011 εργάστηκε στο Σύλλογο Επανένταξης Εθισμένων “Επιστροφή”. Eίναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ΜΚΟ “Νηφάλιοι, κίνηση πολιτών για τον αλκοολισμό και το περιβάλλον” και φυσικά γνωστός για την δραστηριότητά του ως προέδρου του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας “Προμηθέας”.

Μέλη της Επιτροπής είναι:

-Από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), οι Κωνσταντίνος Νταλούκας (παιδίατρος, με αναπληρωτή τον παιδίατρο Δημήτριο Φούσκα), Δημήτριος Τσάμης (βιοπαθολόγος, με αναπληρωτή τον καρδιολόγο Νικόλαο Λιακόπουλο) και Νικόλαος Πλατανησιώτης(διευθυντής Δημόσιας Υγείας, με αναπληρωτή τον ΩΡΛ Παύλο Σαρώφ).
-Από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), ο Γεώργιος Αβραμίδης (ΨΝΑ), με αναπληρωτή τον Γεώργιο Δραχτίδη (Ελπίς).
-Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), ο Ελευθέριος Μπουρνουσούζης, με αναπληρώτρια την Εσμεράλντα Βαγιά.
Από τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, η Αμαλία Γκώρου (“Ευαγγελισμός”), με αναπληρώτρια την Παναγιώτα Τζανέτη (“Θριάσιο”).

Μετέχουν, επίσης, οι σύμβουλοι του υπουργού Υγείας Ξανθή Παπαδοπούλου (νομικός, με αναπληρωτή τον νομικό Νικόλαο Ράπτη) και Αθηνά Παναγιώτου (νομικός, με αναπληρώτρια τη νομικό Έλλη Τζούρου).

Τον Σύλλογο Μυασθενών Ελλάδας (H – MGA) εκπροσωπεί ο Δημήτριος Ζάφτης, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Πίττα.

Εκπρόσωποι των ληπτών Υγείας είναι ο Γιώργος Καλαμίτσης, με αναπληρωτή τον Στυλιανό Αγαπητό (Σύλλογος “Προμηθέας”) και Αθηνά Αλεξανδρίδου, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Μαραγκό (Οικογενειακή Συμμαχία Κατά της Νόσου VHL).

Η Επιτροπή θα δέχεται παράπονα, αναφορές ή καταγγελίες από κάθε λήπτη υπηρεσίας Υγείας χωρίς διακρίσεις, από κάθε οργάνωση, φορέα, Επιτροπή ή Αρχή.