Επιτήδειοι έκλεβαν το πετρέλαιο από τις δεξαμενές του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015, όταν η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου έχοντας συλλέξει και αξιολογώντας πληροφορίες, πραγματοποίησε επιχείρηση κατά την οποία εντόπισε και κατάσχεσε δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ποσότητα κλεμμένου πετρελαίου και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η σπείρα...

Όπως μεταδίδει το newsit.gr  εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής και λαθρεμπορίας μεγάλης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης…από τις δεξαμενές του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Όπως ανακοινώθηκε από τις Αρχές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Αλβανοί, ηλικίας 41, 22 και 20 ετών, καθώς και ένας 40χρονος Έλληνας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ήδη ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης-λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, λαθρεμπορίας καυσίμων και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις Αλβανοί ενεργώντας από κοινού και οργανωμένα ως εγκληματική ομάδα, τα τελευταία δυο χρόνια, αφαιρούσαν συστηματικά και σε εβδομαδιαία βάση, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από τις κεντρικές δεξαμενές του νοσοκομείου Ρόδου, τις οποίες στη συνέχεια μεταπουλούσαν.