Επίθεση κατά Ανδρέα Ξανθού από τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Tον υπουργό Υγεία,ς Ανδρέα Ξανθό κατηγορούν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ ότι σκοπίμως εγκαταλείπει και δεν αναδιοργανώνει το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Υγείας παρά τις αντίθετες θέσεις που είχε εκφράσει.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Οι πράξεις και όχι τα λόγια αποδεικνύουν τις προθέσεις του κάθε ανθρώπου. Στην δική σας περίπτωση κ. Ξανθέ, οι πράξεις ή μάλλον η απραξία σας, αποδεικνύει τις προθέσεις σας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Βγήκατε στην τηλεόραση και κάνατε δηλώσεις για προσλήψεις και στην ΠΦΥ το 2016 μέσω ΕΣΠΑ. Μειώνετε εμάς τους εργαζόμενους και όλους τους Έλληνες, αντιμετωπίζοντάς μας σαν ιθαγενείς που τους μοιράζεις καθρεφτάκια και χαντρούλες».

Και επισημαίνουν: «Έχετε δώσει το ελεύθερο στους διοικητές των ΥΠΕ να μεταφέρουν το προσωπικό των Μονάδων Υγείας ασύστολα στα νοσοκομεία, χωρίς καν να το χρειάζονται πολλές φορές. Κάποιοι υποδιοικητές περιφερειών δηλώνουν ευθαρσώς ότι πήγαν σ αυτή την θέση για να μας κλείσουν και να μας πάνε στα νοσοκομεία. Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ δημιουργεί επιτροπή πρωτοβάθμιας -(έτσι δήλωσε)- από γιατρούς του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, (αλήθεια η πρωτοβάθμια δεν έχει επιστήμονες;) οι οποίοι περιδιαβαίνουν και επιλέγουν προσωπικό από τις μονάδες μας και τους μεταφέρει μετά ο κ. Διοικητής στο ΑΤΤΙΚΟΝ! Αυτό είναι εν γνώσει σας και ούτε παρατήρηση δεν του κάνατε».

Όσο για τους ασφαλισμένους που ουσιαστικά «σπρώχνονται» στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Δεν τους υποχρεώνετε να κάνουν επέκταση συμβάσεων βάσει του ν.4316/2014 (δες 5η ΥΠΕ) ώστε να δουλέψουν τα εργαστήρια των Μονάδων, για να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους που κάθε μέρα όλο και περισσότερο φτωχοποιούνται χάρη και στην δική σας κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν