«Επίθεση» καινοτομίας και επιχειρηματικής επέκτασης από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας (AMLI 2018) που διοργανώνει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής, ο διευθύνων Σύμβουλος, δρ Βασίλης Αποστολόπουλος έδωσε δύο ειδήσεις απαντώντας σε ερώτηση του iatropedia.

Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο υψηλότατων διεθνών προδιαγραφών είναι έτοιμος να ιδρύσει μόλις γίνει η σχετική νομοθετική ρύθμιση, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δρ Αποστολόπουλος απαντώντας σε ερώτησή μας για την «απάντηση» που θα δώσει ο Όμιλος στην εξαγορά των περισσότερων μεγάλων ιδιωτικών μονάδων υγείας από ένα fund. Αρχικά την είδηση αποκάλυψε ο καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης που είναι πρόεδρος του συνεδρίου, αλλά την επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος που μάλιστα είπε ότι έχει έτοιμη έκταση στη Παιανία.

Και όχι μόνον αυτό… Οι εξαγορές εκτός των τειχών είναι ήδη σε πρόγραμμα!

«Τα πλάνα ανάπτυξης του Ομίλου δεν περιορίζονται στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο δρ Αποστολόπουλος και συνέχισε: «Από το 1980 επεκταθήκαμε πρώτα στη Ρωσία και μετά στα Βαλκάνια. Στα χρόνια της κρίσης σταματήσαμε λίγο αυτή την επέκταση αλλά σύντομα θα συνεχίζουμε».

Παρόλα αυτά όμως, ο Όμιλος κάνει «πατριωτικό επιχειρείν» καθώς τις περισσότερες επενδύσεις του τις κάνει εντός, ενώ συνεχώς καλεί και Έλληνες γιατρούς που αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο για εργασία σε άλλες χώρες, να επιστρέψουν και να εργαστούν στον Όμιλο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είπε ο δρ Αποστολόπουλος, είναι ο γνωστός χειρουργός Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ιατρικός διευθυντής του Ιατρικού Αθηνών, τον οποίο κράτησε στην Ελλάδα την δεκαετία του 1990 ο πρόεδρος του Ομίλου, κ. Γιώργος Αποστολόπουλος. «Όταν μίλαγε ο κ. Κωνσταντινίδης για λαπαροσκοπική χειρουργική, οι άλλοι τον κοίταγαν», τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος αλλά ο Όμιλος του έδωσε τα μέσα να παραμείνει στην Ελλάδα και να προχωρήσει το επιστημονικό του έργο εδώ.

Νέες επενδύσεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

Κατά τα άλλα, όπως έγινε σήμερα γνωστό και θα ασκουστεί και στο συνέδριο 23-25 Νοεμβρίου, ο Όμιλος Ιατρικού προχώρησε στην αγορά του τελευταίου ρομποτικού συστήματος Da Vinchi XI και επίσης στην αγορά υπερήχου τελευταίας τεχνολογίας που βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν 300 επιστήμονες και θα είναι ανοιχτό για το κοινό.