Επιστρέφουν τα χρήματα οι μαϊμού τυφλοί της Ζακύνθου! Τι υποστηρίζει ο γιατρός

  • Iatropedia
Τα χρήματα που εισέπρατταν επί σειρά ετών παράνομα κάνοντας τους τυφλούς, θα κληθούν να επιστρέψουν οι δεκάδες “μαϊμού” τυφλοί της Ζακύνθου. Πως θα γίνει η διαδικασία;

Τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας σε συνεννόηση με την ελληνική δικαιοσύνη και τις οικονομικές υπηρεσίες, αναμένεται να ξεκινήσουν διαδικασία είσπραξης όλων των χρημάτων από τα επιδόματα που είχαν λάβει παράνομα τα τελευταία 20 χρόνια. Τα χρήματα με βάσει τον ισχύοντα νόμο αναμένεται να επιστραφούν με τον προβλεπόμενο τόκο. Για όσους δεν προσέλθουν τα χρήματα θα γίνουν απαιτητά μέσω της εφορίας.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να προχωρήσει σε πειθαρχικές διώξεις εναντίον των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “οφείλω να τηρώ τις διαδικασίες. Από την ώρα κατά την οποία φτάσαμε μετά από τόσους μήνες να μην έχουν εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά τους τα αρμόδια υπηρεσιακά πρόσωπα, εγώ οφείλω να πράξω αυτό το οποίο μου ορίζει ο νόμος.

Παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις, διαπιστώνει η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας ότι αυτή η υπόθεση τόσο καιρό τελεί υπό καθεστώς ατιμωρησίας και ο Υπουργός αφού έφτασε η υπόθεση στο γραφείο του, υπέγραψε τα δέοντα. Αυτό είχα υποχρέωση εκ του νόμου να κάνω και αυτό έπραξα”.

Ό,τι ορίζει ο νόμος σας βεβαιώνω ότι θα εφαρμοστεί πλήρως. Και είμαι βέβαιος ότι κάθε συνάδελφος Υπουργός στη θέση μου, κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις από τα οριζόμενα από το νόμο. Είναι τόσο τυπική η διαδικασία ούτως ώστε κανείς δεν μπορεί να αποκλίνει.

Εγώ εκ προοιμίου δεν θεωρώ κανέναν ένοχο και κανέναν αθώο, δεν είναι η δουλειά μου. Η δουλειά του Υπουργού είναι αφού φτάσει η υπόθεση και έφτασε με πολύ μεγάλη καθυστέρησης στο γραφείο μου, οφείλω τα οριζόμενα από το νόμο να εκπληρωθούν”.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα γίνουν τα χρήματα που εισέπρατταν παράνομα τα τελευταία 20 χρόνια ο κ.Λυκουρέντζος επεσήμανε: “εδώ είναι αρμοδιότητες κι άλλων συναρμοδίων Υπουργών, όπως οι υποθέσεις αυτές εμένα μου έρχονται από το Υπουργείο Εργασίας σε σχέση με τους ελέγχους οι οποίοι πραγματοποιούνται, θα συνεργαστούμε και με το Υπουργείο Οικονομικών για να δούμε ποιες είναι οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και σας βεβαιώνω ότι και αυτές θα τηρηθούν”.

Στο μεταξύ εξοργιστικός ήταν ο γιατρός που είχε υπογράψει πάνω από 500 βεβαιώσεις για τυφλούς μαϊμού στη Ζάκυνθο. Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο στο ΣΚΑΙ, δεν παραδέχθηκε ούτε για μία στιγμή όλο αυτό το σκάνδαλο που έχει προκύψει από τα πλέον επίσημα χείλη του υπουργείου Υγείας και του ΙΚΑ. Ότι δηλαδή σε ένα νησί σαν τη Ζάκυνθο ζούσαν πάνω από 300 τυφλοί οι οποίοι φυσικά δεν ήταν, αφού μετά τον επανέλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών προέκυψε, ότι επίδομα τυφλότητας θα έπρεπε να παίρνουν μόλις 24 άτομα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο γιατρός Ν.Βάρτζελης δήλωσε πως και ο ίδιος έπεσε θύμα εξαπάτησης από τους τυφλούς μαϊμού, οι οποίοι απλά έλεγαν ψέματα κατά την εξέταση ότι δεν βλέπουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν