Επιστρέφουν στο Ιπποκράτειο οι γιατροί που είχαν κατηγορηθεί για σκάνδαλο με προμήθειες υλικών!

  • Iatropedia
Αίρεται η αργία στους 4 γιατρούς του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης μετά από ομόφωνη απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Υγείας.

Μετά από 1,5 χρόνο επιστρέφουν στις θέσεις τους οι τέσσερις γιατροί του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης που είχαν κατηγορηθεί ότι συμμετείχαν σε σκάνδαλο με προμήθειες ορθοπεδικού και χειρουργικού υλικού.

Πρόκειται για ορθοπεδικούς και νευροχειρουργούς που είχαν τεθεί σε δυνητική αργία μετά το Πόρισμα που συνέταξαν οι Επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ γνωστοί και ως ράμπο.

Την περασμένη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στην άρση της αργίας λόγω του ότι δεν αποδείχτηκε καμιά από τις κατηγορίες που απέδωσαν οι Επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ σε βάρος των γιατρών.

Είχε προηγηθεί και σχετική απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου. Ειδικότερα η απόφαση αναφέρει:

«δεν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες των εγκαλουμένων ιατρών, διότι δεν στοιχειοθετείται ούτε παράβαση καθήκοντος, ούτε η χρησιμοποίηση της θέσης τους για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ή επιλεγμένων αυθαίρετα εταιρειών, αφού από κανένα στοιχείο δεν συνάγεται η πρόθεσή τους να προσπορίσουν όφελος στον εαυτό τους ή σε άλλον, ούτε η χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπής και ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας, ούτε και κάποιο άλλο πειθαρχικό παράπτωμα, διότι διενήργησαν τις χειρουργικές επεμβάσεις με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας και ζωής των ασθενών, σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα για κάθε επέμβαση υλικά τα οποία υπήρχαν στην παρακαταθήκη του χειρουργείου, η οποία λειτουργούσε εν γνώσει της Διοίκησης.

Για την παραγγελία- προμήθεια των υλικών αρμοδιότητα είχε η διοικητική υπηρεσία, το γεγονός δε ότι αυτή αδρανούσε ή ασκούσε πλημμελώς τα καθήκοντά της δεν καθιστά υπεύθυνο το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά την ίδια την Διοίκηση, ενώ σε κάθε περίπτωση ο Διοικητής του Νοσοκομείου και η ΕΠΥ εκκαθάρισε τις δαπάνες για τις οποίες φαίνεται ότι δεν τηρήθηκε η ορισθείσα διαδικασία προμήθειας υλικών».

Στο μεταξύ προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελία για υπερπρομήθειες σε αντιδραστήρια και άλλα ιατρικά υλικά, στο τμήμα Ανοσολογίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε επωνύμως, η υπόθεση αφορά την τελευταία πενταετία και η ζημιά που προκλήθηκε στο νοσοκομείο εκτιμάται ότι προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν