Επιστρέφουν 18 εκατ. ευρώ γιατροί και εταιρείες από σκάνδαλο με ορθοπεδικά!

  • Iatropedia
Τα χρήματα που φέρονται να εισέπραξαν παράνομα από προμήθειες ορθοπεδικού υλικού θα κληθούν να επιστρέψουν γιατροί και προμηθεύτριες εταιρείες που εμπλέκονται σε υπόθεση με υλικά στο Νοσοκομείο της Έδεσσας.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 6 χρόνια για να ασχοληθούν με την υπόθεση οι αρμόδιες αρχές καθώς παρά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο, το πόρισμα δεν είχε παραδοθεί ακόμη στις εισαγγελικές αρχές για να παρέμβει και το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ή να ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων.

Το πόρισμα εστάλη τελικώς στο εισαγγελέα και οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να γυρίσουν πίσω το …μετρητό.

'Όπως δήλωσε ο διοικητής της 3ης υγειονομικής περιφέρειας Άρης Μουσιώνης: “Η προσπάθειά μας, δεν περατώνεται με την αποστολή των ευρημάτων στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή της Έδεσσας και της Πειθαρχική παραπομπή των εμπλεκόμενων νοσοκομειακών στελεχών. Αντίθετα θα αναζητηθούν οι αστικές ευθύνες του συνόλου των εταιρειών και των νοσοκομειακών στελεχών, ώστε σε άμεσο χρόνο να επιστραφεί το σύνολο της οικονομικής ζημίας που ανέρχεται σε 1.800.000 €.”

Ο κ.Μουσιώνης αναφέρθηκε και στο θέμα της καθυστέρησης: “ Σε ελάχιστους μήνες καταγράφηκαν οι αποκλίσεις από τα νόμιμα, επιμετρήθηκε η οικονομική βλάβη του νοσοκομείου που ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ, εκτιμήθηκε αυτή ανά στέλεχος και εταιρεία και εκπονήθηκαν προτάσεις που αντιμετωπίζουν ολιστικά το πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, μεσούσης της έρευνας, έληξε η θητεία του επικεφαλής της ομάδας ελέγχου, Επιθεωρητή κ. Βλάχου Αθανάσιου, με αποτέλεσμα να έχουμε αδυναμία να την διακινήσουμε νόμιμα.

5. Παλιότερες έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση, διήρκησαν για πολλά χρόνια, περιέχοντας όλα τα ελλείμματα και τις αντιφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Η έλλειψη τεχνογνωσίας και μεθοδολογίας, το προβληματικό θεσμικό πλαίσιο, η ατολμία, η ανικανότητα και η ασυνέχεια της Δημόσιας Διοίκησης, ανέπτυξαν υπάλληλες δυναμικές σε υπερκείμενα συμφέροντα που τις περιθωριοποιούσαν”.