Επιστολή διαμαρτυρίας Λουράντου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων Γ. Φίλο και διάλυση της συνεδρίασης!

  • Iatropedia
Η Επιτροπή τελικά δεν συνεδρίασε καθώς αποχώρησε ο πρόεδρος του ΠΦΣ αλλά υπάρχει παρασκήνιο... "Για να διαθέτει την απαραίτητη αξιοπιστία η Επιτροπή, θα πρέπει να ειδοποιούμαστε τουλάχιστον 3 ημέρες πριν και βέβαια να λαμβάνουμε έγκαιρα γνώση των θεμάτων που θα συζητήσουμε, προκειμένου να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις...", αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Και ο νοών, νοείτω!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σήμερα ήταν να συνεδριάζει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας για να εξετάσει τις ενστάσεις της νέας λίστας. Παρόλα αυτά, η έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής δημιούργησε τόσο στην Φαρμακοβιομηχανία όσο και στο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο πολλά ερωτηματικά.

Το θέμα μάλιστα δεν έμεινε ασχολίαστο από τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κώστα Λουράντο ο οποίος απέστειλε υπηρεσιακά επιστολή προς τον κ. Φίλο και στη συνέχεια την ανέρτησε και σε site κοινωνικής δικτύωσης.

«Φεύγω και και μην τολμήσετε να συνεδριάσετε ερήμην μου…» δήλωσε εν εξάλλω ο πρόεδρος του ΠΦΣ αποχωρώντας και τελικά οι υπόλοιποι δεν έβγαλαν καμία απόφαση αφού και ο πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε και για την επιστολή Λουράντου.

Διαβάστε εδώ την επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Τιμών. Πιο συγκεκριμένα μετά την αιφνιδιαστική σύγκλιση της επιτροπής με ένα email που εστάλη στις 16.15 χθες, χωρίς έστω μια τηλεφωνική ενημέρωση , δεδομένου ότι τα γραφεία μας ήταν ανοικτά μέχρι τις 17.00, τελικώς και μετά από δίωρη αναμονή, αναγκάστηκα να αποχωρήσω .

Είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό να ειδοποιούμαστε κατ΄ αυτό τον τρόπο ,κατά παράβαση ακόμη και των στοιχειωδών κανόνων ευγενείας . Είναι απαράδεκτο ενώ εγκατέλειψα την εργασία μου για είμαι συνεπής στο καθήκον μου ,να περιμένω μαζί με άλλα μέλη μέχρι τις 12 το μεσημέρι χωρίς ουδείς να μας ενημερώσει τι θα γίνει

Εφιστώ όμως την προσοχή στον πρόεδρο της Επιτροπής ότι μετά την αποχώρηση μου οποιαδήποτε απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που θα ληφθεί ερήμην μας και θα αφορά την οικονομική επιβίωση των φαρμακείων μας δεν θα είναι αποδεκτή .

Για να διαθέτει την απαραίτητη αξιοπιστία η Επιτροπή, θα πρέπει να ειδοποιούμαστε τουλάχιστον 3 ημέρες πριν και βέβαια να λαμβάνουμε έγκαιρα γνώση των θεμάτων που θα συζητήσουμε, προκειμένου να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις.

Οι αιφνιδιαστικές τακτικές δεν βοηθούν το πνεύμα της συνεργασίας και της αξιοπιστίας που πρέπει να διαθέτει η Επιτροπή και δεν βοηθά στην τήρηση των μεταξύ μας καλών σχέσεων.

Με αυτό το σκεπτικό επιφυλασσόμεθα να επανακαθορίσουμε την συμμετοχή μας στην λειτουργία της Επιτροπής».