Επιστολές- φωτιά από ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς ανάβουν φωτιές και στο Βορίδη! Τι τους ζητείται

  • Iatropedia
Φωτιά στους κόλπους των γιατρών άναψαν επιστολές που απέστειλε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε συμβεβλημένους γιατρούς ζητώντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα εδώ και τώρα…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η παροιμία που λέει εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το …βόδι, φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ. Ο Οργανισμός που χρωστά χρήματα στους ιδιώτες γιατρούς ακόμη από το 2011, απέστειλε επιστολές σε συμβεβλημένους γιατρούς ζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα όπως γιατί έκλεισαν το πλαφόν στα φάρμακα τις πρώτες ημέρες, γιατί έδωσαν παραπεμπτικά για τόσες εξετάσεις αλλά μεταξύ άλλων πόση ώρα χρειάζονται για να εξετάσουν έναν ασθενή.

Η επιστολή ζητά να απαντήσουν εντός τριών ημερών διαφορετικά θα είναι υπόλογοι.

Ο ιατρικός κόσμος είναι στα κάγκελα μετά την επιστολή ενώ τα πληκτρολόγια έχουν πάρει φωτιά και στα social media όπου οι γιατροί ανταλλάσουν πληροφορίες μεταξύ τους.

Μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την αποπομπή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός αποδεικνύεται «για μια ακόμη φορά κατώτερος των περιστάσεων».

Το έγγραφο εστάλη στις 12 Ιουνίου στους γιατρούς και ζητείται εγγράφως από τους γιατρούς να απαντήσουν σε διάφορα ερωτήματα.

Ένα από τα ερωτήματα που προκάλεσε μάλιστα τον εκνευρισμό πολλών γιατρών είναι «πόσος χρόνος χρειάζεται να αφιερώσει κάθε γιατρός στον εκάστοτε ασθενή του».

Ο ΙΣΑ μιλά για ανικανότητα της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ να διοικήσει και ζητά άμεση αλλαγή ηγεσίας.

Δεν είναι τυχαίο επίσης πως μετά τις συγκεκριμένες επιστολές και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ξεκινά νομική διαδικασία για τη διεκδίκηση των οφειλομένων από το 2012, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί τα εντάλματα πληρωμής.

Πάντως η υπόθεση που άναψε φωτιές στους κόλπους των γιατρών άναψε φωτιές και στον νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ο οποίος καλείται πριν ακόμη μάθει τι συμβαίνει στο χώρο της υγείας, να λύσει το πρόβλημα της νέας κόντρας του κλάδου με τον Οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη! Στα κάγκελα γιατροί-εργαζόμενοι για την αξιολόγηση

«Κλειδώνουν» οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας! Τι θα πάρουν Βορίδης-Γρηγοράκος

Τι αλλάζει στις εφημερίες των νοσοκομείων με εντολή τρόικας!

Τρόικα καλεί Βορίδη! Οι απαιτήσεις για φάρμακα-φαρμακοποιούς