Επιστημονική …«τρόικα» κατά μνημονίου!

  • Iatropedia
Το είπαν και το έκαναν. Γιατροί, Δικηγόροι και μηχανικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ξεκινήσουν κοινές δράσεις για να προστατεύσουν τους κλάδους τους από τις επιπτώσεις του μνημονίου.

Άλλωστε είναι τρία επαγγέλματα που έχουν χτυπηθεί δεόντως από τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας.

Οι κοινές δραστηριότητες του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), των Δικηγόρων (ΔΣΑ) αλλά και των μηχανικών (ΤΕΕ) φαίνεται πως αρχίζουν να σιγά σιγά να παίρνουν σάρκα και οστά. Ήδη οι τρεις φορείς συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη δέσμευση των χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων που συνιστούν τον ΕΤΑΑ από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στο ΔΣΑ και στο ΤΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στους γιατρούς που εργάζονται στις φυλακές με αμοιβή μόλις 300 ευρώ και που επιπλέον μένουν απλήρωτοι καθώς και στις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των φυλακισμένων που σχετίζονται με την πυκνότητα των ατόμων και τις δυνατότητες παραμονής τους.

Επίσης ο κ. Πατούλης έθιξε την παρέμβαση του ΙΣΑ για τη ρίψη χημικών ουσιών, που χρησιμοποιούνται ως τρόπος καταστολής ειρηνικών διαδηλώσεων με τη σιωπηλή αποδοχή από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της δημόσιας Υγείας.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε τη διάθεση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να συνεισφέρει στην προσπάθεια διευθέτησης όλων των ζητημάτων που αφορούν στη Δημόσια Υγεία καθώς και στις συνθήκες υγιεινής των φυλακισμένων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν στους γιατρούς ενώ διαβεβαίωσε στους εκπροσώπους των φορέων ότι η Εισαγγελέας, κ.Ράικου έχει επιληφθεί του ζητήματος ρίψης επικίνδυνων χημικών ουσιών σε ανεξέλεγκτες ποσότητες κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών.