Άνοια: Επιστημονική ημερίδα για το κοινό στη Θεσσαλονίκη

  • Γιάννα Σουλάκη
Επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Συμβαδίζοντας με την άνοια» θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Επιστημονική ημερίδα για την άνοια, την οποία μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό, θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Την ημερίδα διοργανώνει το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. Τίτλος της είναι  «Συμβαδίζοντας με την άνοια» και χώρος διεξαγωγής το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτική ομιλία, βιωματικά εργαστήρια για περιθάλποντες ατόμων με άνοια και διαγενεακές παρεμβάσεις, όπου μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας: άνθρωποι με άνοια, περιθάλποντες, εγγόνια.

Στόχοι της ημερίδας είναι:

  • Η ενημέρωση για την άνοια
  • Η επικέντρωση στη φροντίδα των περιθαλπόντων
  • Η εκπαίδευση σε τρόπους αλληλεπίδρασης όλων των μελών της οικογένειας.

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια με εργαλεία την τέχνη και το θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικές τεχνικές και εναλλακτικά ερεθίσματα, όπως είναι η παρουσία σκύλων-βοηθών και η χρήση παραμυθιών, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν συναισθήματα, να αλληλεπιδράσουν διαφορετικά με άλλους περιθάλποντες αλλά και τα μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και να ανακαλύψουν νέους τρόπους διαχείρισης της φροντίδας και βίωσης του ρόλου τους.

Η διάρκεια της ημερίδας θα είναι 09:00-15:30 και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι και τις 05/04/2019.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στο 2310810411 (Δευτέρα με Παρασκευή, ώρες λειτουργίας 08:00-15:00).

Ανοια