Επιστήμη & Πολιτική σε κοινή δράση κατά του καρκίνου του μαστού

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
του μαστού
Την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, το BCA College, διοργάνωσε στο νέο City Campus του, εκδήλωση με θέμα: "Καρκίνος του μαστού: τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης".

Ομιλητές ήταν:

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανακοίνωσε ότι το κράτος πολύ σύντομα θα προσφέρει δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τις γυναίκες άνω των 30 ετών. Παράλληλα είπε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σημαντικούς τρόπους στήριξης των ασθενών.

Η βουλευτής Α’ Πειραιώς κα Νόνη Δούνια, η οποία επεσήμανε ότι η συνέπεια στον έλεγχο της υγείας, αποτελεί τη βασικότερη πρόληψη σε θέματα σοβαρά οσο ο καρκίνος του μαστού. Τόνισε ότι το κράτος «καταστρώνει» αποτελεσματικές στρατηγικές που αφενός να προάγουν την πρόληψη και αφετέρου – όταν γίνεται διάγνωση – να μειώνεται ο κίνδυνος θνησιμότητας ενώ παράλληλα να αυξάνεται η ποιότητα της ζωής των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

του μαστού

Τέλος η Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, Χειρουργός Γυναικολόγος, Μαστολόγος – Ογκολόγος, επ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, παρουσίασε τις νεότερες μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου. Αυτό που βασικά τόνισε είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος φόβου, γιατί η συγκεκριμένη ασθένεια εάν διαγνωσθεί σύντομα είναι απόλυτα ιάσιμη. Άρα οι προληπτικές εξετάσεις είναι απαραίτητες.