Επισπεύδει την αξιολόγηση στο ΕΣΥ ο Βορίδης! Στα »κάγκελα» οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για την αξιολόγησηη οποία όπως φαίνεται επισπεύδει ο υπουργός υγείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις μεθοδεύουν «να φτιάξουν νέα δεξαμενή απολύσεων» Δημοσίων Υπαλλήλων ώστε να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να κάνουν ούτε βήμα πίσω παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες.

Χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έως 1η Σεπτέμβρη γίνεται ο επιμερισμός των ποσοστών από τους Διοικητές, έως 15 Σεπτέμβρη η Αυτοαξιολόγηση, έως τέλος Σεπτέμβρη η εισήγηση των Προϊσταμένων και έως τέλος Οκτώβρη η Αξιολόγηση.

Έτσι στο στάδιο της αυτοαξιολόγησης στο οποίο ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να αποφανθεί για τον …εαυτό του για το πόσο ικανός είναι και τι θα πρότεινε για τη βελτίωση του τμήματος του.. Άγνωστο βέβαια πως μπορεί κανείς να αυτοαξιολογηθεί χωρίς να μπει στον πειρασμό να μιλήσεις με τα …καλύτερα λόγια για τον εαυτό του.

Δείγμα προφανώς ότι το σύστημα που έχει επιλεγεί δεν αποτελεί και την επιτομή του ορθολογισμού.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει την αξιολόγηση των εργαζομένων από τους τμηματάρχες και διευθυντές.

Στο σημείο αυτό οι εργαζόμενοι αναρρωτιούνται γιατί τόση βιασύνη από την κυβέρνηση. Και συνεχίζουν: Δεν είναι ύποπτο που η Αξιολόγηση του έτους 2013 θα ολοκληρωθεί τέλους του έτους 2014 αν και υποτίθεται ότι το συγκεκριμένο Σύστημα είναι μεταβατικό και θα ακολουθήσει η θεσμοθέτηση νέου για τα επόμενα έτη;

Καταλήγοντας επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται με καμία μεθόδευση, με κανένα κυβερνητικό τερτίπι, με καμία κακόγουστη τρίπλα της κυβέρνησης να συμμετάσχουμε την Αξιολόγηση.

Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε και να ακυρώσουμε το Νόμο 4250/2014 και τις τροπολογίες του στην πράξη.

άρον- άρον μαζεύουν τα χαρτιά

Παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαψεύδει ότι πιέστηκαν διοικητές να επισπεύσουν τις διαδικασίες, όλες οι πληροφορίες από τους εργαζόμενους αναφέρουν ότι πολλές διοικήσεις χρειάστηκε να πάρουν…πρωτοβουλίες για να μαζευτούν άρον άρον τα έγγραφα αξιολόγησης.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση, ούτε στα νοσοκομεία, ούτε στον χώρο της Υγείας, ούτε ευρύτερα, στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης. Το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους δημοσίους υπαλλήλους οφείλουμε να το εξαλείψουμε.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται από το Σύνταγμα και η κυβέρνηση τα σέβεται και τα προασπίζεται» σημειώνει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Βέβαια η υπόθεση αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμη καθώς υπολείπονται ακόμη δύο στάδια και μάλιστα τη στιγμή που ημερομηνίες έχουν ήδη παρέλθει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται νέο κούρεμα σε φάρμακα και εξετάσεις! Ποιο είναι το Plan B του Μάκη Βορίδη

Δείτε πως θα γίνονται οι προμήθειες στα Δημόσια Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση Βορίδη

Μάθετε που θα βρείτε οδοντίατρο τον Αύγουστο!

Αδειάζει Δαφνί και Δρομοκαϊτειο! Που θα πάνε οι ψυχικά πάσχοντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν