Επισπεύδει ο Βορίδης τα μέτρα κατά διαφθοράς! Στο εδώλιο για σκάνδαλο γνωστοί γιατροί του ΕΣΥ

  • Iatropedia
Έναν λόγο παραπάνω να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διαφθοράς βρήκε ο υπουργός Υγείας μετά τις κακουργηματικές κατηγορίες που απήγγειλε η Εισαγγελία για υπόθεση παράνομων αμοιβών σε γιατρούς Δημόσιων Νοσοκομείων με σκοπό την προώθηση ιατρικών προϊόντων συγκεκριμένης γνωστής εταιρείας, σε βάρος δύο στελεχών της επιχείρησης.

Μια ώρα αρχύτερα φαίνεται ότι θα επιδιώξει να προωθήσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της διαφθοράς ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μετά τις νέες εξελίξεις στην γνωστή υπόθεση σκανδάλου με τα ορθοπεδικά υλικά μεγάλης ξένης εταιρείας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά τη διενέργεια έρευνας από τον αρμόδιο εισαγγελέα, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο στελεχών της εταιρείας για τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας».

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος θα πρέπει να βρει τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και εργάζονται στο ΕΣΥ, οι οποίοι και θα αντιμετωπίσουν το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας.

Πάντως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιήσει ένα συνολικό σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και νομικές παρεμβάσεις ώστε εκείνοι που θα συλλαμβάνονται να παρανομούν, να οδηγούνται άμεσα στη φυλακή χωρίς να χρονοτριβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Το σχέδιο Βορίδη προβλέπει βαριές πειθαρχικές ποινές, ενεργοποίηση πειθαρχικών συμβουλίων τα οποία σήμερα αργοπορούν, διοικητικές δράσεις καθώς μεταξύ άλλων και διασύνδεση των ελέγχων με το ΣΔΟΕ και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προς κατάργηση τα βιβλιάρια υγείας! Τι ετοιμάζουν υπ.Υγείας-ΕΟΠΥΥ

Που βρίσκονται σήμερα οι…φακελάκηδες του ΕΣΥ! Οι ανύπαρκτες ποινές και η ατιμωρησία

“Πάρτι” συνταγών και εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ! Δείτε τι χρέωναν γιατροί σε όλη την Ελλάδα

Δείτε ποιοι οργανισμοί υγείας '' μπαίνουν μέσα''!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ