Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στα Ιωάννινα: Δεσμεύτηκε για νέα ΥΠΕ και κάλυψη όλων των κενών στα δύο νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
Χρυσοχοΐδης
Ρητά δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο προσωπικό των δύο Νοσοκομείων στα Ιωάννινα, ότι θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στη συνέχεια το Γ.Ν.Ι «Χατζηκώστα».

Σε διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε με τις Διοικήσεις τους διευθυντές των τμημάτων αλλά και με εκπροσώπους των εργαζομένων, το  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του έθεσε ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία των νοσοκομείων, με μείζον αυτό της υποστελέχωσης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις θέσεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Θα καλυφθούν οι θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στα δύο νοσοκομεία, γιατί είναι νοσοκομεία κορμού για την περιοχή της Ηπείρου και την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Αιτωλοακαρνανίας και των Ιονίων νησιών, με προκηρύξεις οι οποίες θα τρέξουν από 1/1/2024».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως για πρώτη φορά το Υπουργείο Υγείας παραχώρησε 15 θέσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άρα 15 νέοι επίκουροι καθηγητές θα προσέλθουν ως υποψήφιοι διδάκτορες, ακαδημαϊκοί, καθηγητές και στη συνέχεια πανεπιστημιακοί και νοσοκομειακοί γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, ειδικότερα σε προσλήψεις 1.500 ιατρών, 3.000 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού και 2.000 ατόμων ως τεχνικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό, που, όπως είπε, είναι απαραίτητο για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Ενώ, πρόσθεσε ότι θα ενισχυθεί και το ΕΚΑΒ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη για πρόσληψη 900 ατόμων.

Νέα Υγειονομική Περιφέρεια με έδρα τα Ιωάννινα

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση και το έργο που παράγουν στον τομέα της Υγείας, της περίθαλψης και της φροντίδας των ασθενών όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά και στα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Μακεδονία τόσο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όσο και το Γ.Ν.Ι. Γ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ.

Επίσης, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγεία πως στα μέτρα που εξετάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση των δύο μεγάλων Νοσοκομείων των Ιωαννίνων είναι η δημιουργία μιας νέας ΥΠΕ με έδρα τα Γιάννενα, «η οποία θα περιλαμβάνει τη Δυτική Μακεδονία και ένα μέρος από τα Ιόνια Νησιά, γιατί όλα αυτά συναποτελούν μια φυσική ενότητα με τους νέους οδικούς άξονες που έχουν κατασκευαστεί».

Παράλληλα, επισήμανε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων θα δημιουργηθεί μία από τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας για τα εγκεφαλικά, αλλά θα οριστεί και ως ένα από τα 16 Νοσοκομεία που θα αποτελούν Κέντρο Αναφοράς για το Τραύμα.

Την ίδια ώρα στα Ιωάννινα θα δημιουργηθεί, όπως είπε ο Υπουργός, μία από τις έξι βάσεις ελικοπτέρων με στόχο τη διάσωση και την αεροδιακομιδή.

«Όλα αυτά συνδέονται μέσα από ένα δίκτυο του ΕΚΑΒ και της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση μεταφορά των ασθενών ή του εγκεφαλικού στον τόπο του νοσοκομείου όπου εδώ, όπως ξέρετε, έχουμε και ελικοδρόμιο», κατέληξε σχετικά.

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, με τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.