Επίσημη απάντηση του Παύλου Πολάκη στην Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αφού τους ενημερώνει ότι έχει κινηθεί αρμοδίως και σύννομα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θίγει το θέμα του χρόνου στην απονομή δικαιοσύνης που στη χώρα μας είναι αργός...

ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ – ενταύθα

Αξιότιμοι κύριοι,

·         διάβασα την ανακοίνωση σας

·         καθίστασθε πλέον προβλέψιμοι καθώς κάθε φορά που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης μιλάτε για «θεσμική εκτροπή»

·         Πριν βγάλετε την ανακοίνωση, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ πως: από τις 31/12/18 έχω αποστείλει ως αν. Υπουργός Υγείας τέσσερις (4) αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου πάγου για κάθε μία από τις υποθέσεις που αναφέρονται στην ανάρτηση, ζητώντας να υπάρξει ΑΡΜΟΔΙΩΣ ο προβλεπόμενος ΕΛΕΓΧΟΣ, καθώς κατά την εκτίμηση μου οι υποθέσεις αυτές ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ

·         Εγώ δε μίλησα για «πολιτικό χρόνο» όπως τεχνηέντως αναφέρει η ανακοίνωση σας, αλλά για ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΟΥΝ !!!

·         Μια που το έφερε η κουβέντα, πιστεύω πως αναγκαίο θα ήταν η «κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου» να ρυθμιστεί (για τέτοιες υποθέσεις τουλάχιστον) να μετράει σε μήνες και όχι σε δεκαετίες όπως το παρελθόν (π.χ. Siemens – C4i, κλπ)

Μετά τιμής
Παύλος Πολάκης αν .Υπ.Υγείας