Επιπλέον σταθερά σημεία για δωρεάν rapid test προστίθενται καθημερινά – Πώς λαμβάνεται η βεβαίωση αποτελέσματος

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον ΕΟΔΥ προχωρούν σε διεύρυνση του Δικτύου Σταθερών Σημείων Δειγματοληψίας προς ανίχνευση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας τα σταθερά σημεία σε όλη την επικράτεια είναι πλέον 325 και σύντομα θα προστεθούν άλλες 53 γραμμές δειγματοληψίας από το ΥΠΕΘΑ για τα οποία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Σε αυτά τα σημεία μπορούν να υποβάλλονται δωρεάν σε ταχύ τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test) όλοι οι πολίτες αδιακρίτως, έχοντας μαζί τους κάποιο ταυτοποιητικό έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.

Σε περίπτωση κατά την οποία προσέλθουν πολίτες τρίτων χωρών απαραίτητη είναι η προσκόμιση του Passenger Location Form (PLF).

Η βεβαίωση του αποτελέσματος θα αποκτάται μετά από είσοδο στην εφαρμογή gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών ΤΑΧΙΣ ΝΕΤ και eudcc.gov.gr κάνοντας χρήση του PLF για πολίτες τρίτων χωρών.

Αναλυτικές πληροφορίες

Τα σημεία αυτά μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, αναζητώντας το αρχείο για καθημερινές ή Σάββατα και Κυριακές.
Παράλληλα ο ΕΟΔΥ θα συνεχίζει να ανακοινώνει σε καθημερινή βάση τα σημεία με τις έκτακτες μαζικές δειγματοληψίες στον κάτωθι σύνδεσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν