Επιμένει η ΠΟΕΔΗΝ: Αναξιόπιστα τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για την γρίπη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Χθες κατέληξε ασθενής ονόματι Λ.Δ. 60 ετών ο οποίος νοσηλευόταν 24 ημέρες στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» με διάγνωση ΧΑΠ χωρίς να γίνει μοριακός έλεγχος για τη γρίπη. Αυτό αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της ως απόδειξη ότι δεν καταγράφονται όλες οι περιπτώσεις θανάτων από γρίπη...

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα της καταγραφής των νεκρών από επιπλοκές της γρίπης:

Χθες ανακοινώθηκε ότι 56 ασθενείς κατέληξαν από γρίπη εκ των οποίων 49 σε ΜΕΘ και 7 στις κλινικές. Ο αριθμός που κατέληξε στις κλινικές δεν είναι πραγματικός καθότι στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ καθημερινά περιμένουν πάνω από 50 διασωληνωμένοι Ασθενείς για πολλές ημέρες που καταλήγουν αδιάγνωστοι από γρίπη και μοριακός έλεγχος γίνεται μόνο σε όσους ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Ως εκ τούτω δηλώνονται ως αιτίες θανάτου οι επιπλοκές ή συνοδό νόσημα.

Χθες κατέληξε ασθενής ονόματι Λ.Δ. 60 ετών ο οποίος νοσηλευόταν 24 ημέρες στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» με διάγνωση ΧΑΠ χωρίς να γίνει μοριακός έλεγχος για τη γρίπη.

Στο Χατηζηκώστα δεν γίνεται μοριακός έλεγχος για τη γρίπη. Ο ασθενής εμφάνισε επιπλοκές. Οι γιατροί έκαναν το χρέος τους στην αντιμετώπισή του. Από τη πρώτη στιγμή χορήγησαν αντιική αγωγή και όταν εμφάνισε επιπλοκές διασωληνώθηκε. Επειδή το Νοσοκομείο δεν είχε κενό κρεβάτι ΜΕΘ καθότι διαθέτει μόνο 3 κλίνες, διεκομίσθη στη ΜΕΘ του ΠΓΝ. Εκεί έγινε μοριακός έλεγχος για τη γρίπη και απεδείχθη ότι πάσχει από Η1Ν1. Ο έλεγχος έγινε 24 ημέρες μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ