Επικοινωνία Τσιόδρα με Ισραηλινούς για την ένταξη σε πειραματική θεραπεία για την Covid-19 ελλήνων ασθενών

  • Γιάννα Σουλάκη
Τσιόδρας
Επικοινωνία με τον συνάδελφό του ισραηλινό Καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ πραγματοποίησε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με σκοπό να ενταχθούν στις κλινικές δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου κατά του κορονοϊού και έλληνες ασθενείς.

Ο καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ, ο ισραηλινός επιστήμονας, που επικοινώνησε με τον Σωτήρη Τσιόδρα, είναι ο άνθρωπος – κλειδί πίσω από το φάρμακο EXO-C24, το οποίο παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες για πρώτη φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ισραηλινός πρόεδρος Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η θεραπεία, που αναπτύχθηκε στο ιατρικό κέντρο του Άσκελον στο Ισραήλ, μοιάζει υποσχόμενη. Έχει δοκιμαστεί σε 30 ασθενείς με Covid-19, που είχαν εμφανίσει μέτρια και βαριά συμπτώματα. Μέσα σε 3 με 5 μέρες, οι 29 ανέρρωσαν. Ο 30ος χρειάστηκε λίγες μέρες παραπάνω, αλλά επίσης ανάρρωσε.

Η ισραηλινή θεραπεία κατά του κορονοϊού δεν μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα επειδή βασίζεται σε μια πρωτεΐνη που θα καταστρεφόταν από τα οξέα του στομάχου. Είναι μια εισπνεόμενη θεραπεία που χορηγείται μία φορά την ημέρα για διάστημα πέντε ημερών.

Ο Ναντίρ Αρμπέρ μίλησε την Πέμπτη (11.02.2021) στην τηλεόραση του Alpha και όπως είπε ότι «θα προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες (σ.σ. στις κλινικές δοκιμές) διότι πάντα τρέφουμε θετικά συναισθήματα προς την Ελλάδα.

Όταν το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού έρθει στην Ελλάδα, θα ξεκινήσουν άμεσα οι κλινικές δοκιμές σε πανεπιστημιακά – κλινικά εργαστήρια της Ελλάδας.

Πηγή: Newsit.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν