Επιδημιολογικός χάρτης: Ακόμη 5 περιοχές στο «βαθύ κοκκινο» – Το 44% της Ελλάδας στο επίπεδο 5

  • Γιάννα Σουλάκη
Διάσπαρτη σε όλη τη χώρα είναι πλέον η αύξηση της διασποράς του κορονοϊού, με νέες περιοχές να εντάσσονται κάθε εβδομάδα στο επίπεδο 5 που επισημαίνεται με το χρώμα "βαθύ κόκκινο". Η Κοζάνη, η Καρδίτσα, η Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και η Φθιώτιδα προστέθηκαν στο επίπεδο "συναγερμού" 5 τις τελευταίες 7 ημέρες.

Μέχρι στιγμής η σήμανση «βαθύ κόκκινο» δεν επισύρει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, επιπλέον πέντε περιοχές της χώρας εντάσσονται αυτή την εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) του επιδημιολογικού χάρτη. Πρόκειται για τη Κοζάνη, την Καρδίτσα, τη Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα. Να σημειωθεί ότι το 44% της όλης της χώρας βρίσκεται στο επίπεδο 5 του Επιδημιολογικού Χάρτη.

Επίσης, ανέβηκε το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική και συγκεκριμένα από το κίτρινο (επίπεδο 2) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αθήνας, καθώς επίσης και η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Άρτα.

Οι 22 περιοχές της χώρας που είναι στο βαθύ κόκκινο είναι:

Θεσσαλονίκη, Αρκαδία, Αγιον Ορος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Εβρος, Πέλλα, Ξάνθη, Δράμα, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Καβάλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Ιωάννινα, Φθιώτιδα.