Έκτακτες επιχορηγήσεις για «Παίδων», «Αττικόν» και «Βοστάνειο» Λέσβου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την έγκριση επιχορήγησης ύψους 1,2 εκατ. ευρώ ενέκρινε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες ανάγκες σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε νοσοκομεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τις επιχορηγήσεις αυτές, ο ΕΟΦ θα εκδώσει εντάλματα πληρωμής τα οποία θα ανέρχονται συνολικά σε 900.000 ευρώ και θα αφορούν ειδικά φάρμακα που εισάγονται μέσω ΙΦΕΤ και αφορούν χρόνιες και σπάνιες παθήσεις προκειμένου να κατανεμηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων»Η Αγία Σοφία» και στο Π.Γ.Ν «Αττικόν». Επίσης, για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει στη Λέσβο λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, το υπουργείο Υγείας θα ενισχύσει το «Βοστάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης με επιπλέον 300.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων αλλά και του ντόπιου πληθυσμού σε εμβόλια και υγειονομικό υλικό.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξεδόθη, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τις όποιες ελλείψεις παρατηρούνται στις δομές περίθαλψης του δημόσιου συστήματος. Θεωρεί, ωστόσο, ότι με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, θα εξομαλυνθούν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα των ελλείψεων και ότι σε συνδυασμό με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό) που προωθούνται αλλά και με τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, η εικόνα του ΕΣΥ το 2016 θα είναι αισθητά βελτιωμένη».