Επί ξύλου κρεμάμενοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ποιοι κινδυνεύουν με απόλυση

  • Iatropedia
Καιρό τώρα μια λίστα με ειδικότητες γιατρών κυκλοφορεί στο υπουργείο Υγείας και αποτελεί πρόταση για το ποιοι πρέπει να μετακινηθούν είτε προς τα νοσοκομεία είτε προς την έξοδο από το σύστημα. Όλα θα γίνουν μετά την αξιολόγηση διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Άλλωστε και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν κρύβει πια ότι όσοι περισσεύουν θα απολυθούν.

Απολύσεις που δηλώνει πως θα τις κάνει ο ίδιος και όχι με την πίεση της τρόικας.

Πάντως οι έτεροι σύμβουλοι του υπουργείου Υγείας, εκ Γερμανίας ορμώμενοι, οι ειδικοί της Task Force, από την πρώτη στιγμή είχαν προτείνει κάποιοι γιατροί να φύγουν από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μεταφερθούν στα νοσοκομεία.

Εκείνοι που φαίνεται ότι κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι γιατροί με χειρουργικές ειδικότητες αλλά και με πολύ εξειδικευμένες ειδικότητες οι οποίες κατά πολλά στελέχη του υπουργείου υγείας είναι περιττές σε ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ερώτημα παραμένει πως θα αξιολογηθούν ειδικά οι χειρουργικές ειδικότητες και αν γιατροί με εμπειρία χρόνων χρειασθεί να περάσουν το τεστ του …χειρουργείου σε νοσοκομείο.

Οι γιατροί που είναι επί ξύλου κρεμάμενοι και κατά την Task Force πρέπει να μεταφερθούν στα νοσοκομεία είναι 2246.

Είναι: 16 Αλλεργιολόγοι, 85 Γαστρεντερολόγοι, 147 νευρολόγοι, 272 γυναικολόγοι, 88 ενδοκρινολόγοι, 393 ορθοπεδικοί, 145 ουρολόγοι, 12 πλαστικοί, 255 πνευμονολόγοι , 52 ρευματολόγοι, 168 δερματολόγοι, 200 ΩΡΛ, 290 οφθαλμίατροι, 123 λοιπές ειδικότητες.

Ενδεικτικό είναι ότι ο κ.Γεωργιάδης είπε εμφατικά: «Αν για παράδειγμα ακολουθήσουμε την πρόταση της Task Force και τους πάμε στη δευτεροβάθμια (σ.σ.: στα νοσοκομεία), θα πάτε να σας χειρουργήσει ένας από αυτούς; Αν πάτε το παιδί σας, θα πάω και το δικό μου. Θα πάτε;».

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει πως πριν από οτιδήποτε θα προηγηθεί αξιολόγηση. Η αξιολόγηση πάντως του συστήματος και του προσωπικού στην πρώτη του φάση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου τρεις εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διορίσθηκαν και οι τελευταίοι διοικητές νοσοκομείων Αθήνας! Όλη η λίστα

Τήνος με μήνυση κατά Άδωνι λόγω ελλείψεων γιατρών! «Κινδυνεύει ο πληθυσμός»!

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι ψυχικά πάσχοντες!

Εγώ κάνω τις απολύσεις. Μη μου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν'' τάδε έφη Άδωνις