Επεισόδια στου Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός μετά τον τραυματισμό από φωτοβολίδα

  • Ρούλα Τσουλέα
καταστολή
Το βράδυ έπαθε ανακοπή καρδιάς, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά έξω από γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το League Cup του βόλεϊ ανδρών.

Ο 31 ετών άνδρας τραυματίστηκε στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα. Στο Γενικό Κρατικό Νικαίας όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον σώσουν.

Όπως ανακοίνωσε αργά τη νύχτα το νοσοκομείο, η διαδικασία της ανάνηψης άρχισε κατά τις 22.00 το βράδυ. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, ο αστυνομικός δεν είχε τις αισθήσεις του. Μία ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στο χειρουργείο. Σχεδόν 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή, όμως μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε πολύωρη επέμβαση. Στη διάρκειά της αφαιρέθηκε από το πόδι του μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, πάχους 2 εκατοστών και πλάτους 2 εκατοστών.

Ο ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.  Η αστυνομία έχει κάνει 424 προσαγωγές μετά τα επεισόδια, αναζητώντας τον δράστη της επίθεσης.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ακολουθεί το πλήρες ιατρικό ανακοινωθέν για τον νεαρό αστυνομικό:

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα.

Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή. Έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων, έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές. Ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control). Έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Φωτογραφία: Eurokinissi