Επαφές κορυφής στο Βουκουρέστι για τον ιατρικό τουρισμό της χώρας μας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το μεγαλύτερο πάρκο του Βουκουρεστίου, το πάρκο Χερεστράου, γέμισε παιδικές φωνές και πολύχρωμα παιχνίδια σε μια ξεχωριστή γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα Γονιμότητας στην οποία συμμετείχε και ελληνική αποστολή.

Πολλά από τα παιδάκια που βρίσκονταν εκεί έχουν γεννηθεί χάρη στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από Ελληνες γιατρούς στη χώρα μας. Παρών στην γιορτή ήταν και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής ο οποίος ως μέλος της ελληνικής αποστολής στη Ρουμανία για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας επεσήμανε την ανάγκη προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας.

Νωρίτερα η ελληνική αποστολή, δηλαδή ο κ. Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ,  Γ.Πατούλης και ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών κ. Κ. Πάντος είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τη Δήμαρχο Βουκουρεστίου Γκαμπριάλα Φιρέα,τον Ρουμάνο υφυπουργό Υγείας και τον πρόεδρο των ασφαλιστικών Ταμείων της γείτονος χώρας.

Κατά τις συναντήσεις προέκυψαν αυτοδιοικητικές συμμαχίες,υπογραφή ένταξης της Ρουμανίας στο Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας με έδρα την Ελλάδα και η συμμετοχή της χώρας μας στο Συνέδριο με αντικείμενο τον Τουρισμό Υγείας στο Βουκουρέστι το ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Κατά την συνάντηση του κ. Κουρουμπλή και κ. Πατούλη με τον πρόεδρο των ασφαλιστικών ταμείων της Ρουμανίας συμφωνήθηκε και η από κοινού διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες για τα καινοτόμα φάρμακα ώστε να επιτυγχάνονται ενδεχομένως καλύτερες τιμές.

Τέλος μετά από επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται η επίσκεψη του Ρουμάνου πρωθυπουργού στον Έλληνα ομόλογο του τον Ιούλιο ώστε να συζητηθούν εκτενώς τα περιθώρια συνεργασίας και οι συνέργειες μεταξύ των δυο χωρών στο πλαίσιο του Ιατρικού Τουρισμού.