Έως και 1 ευρώ πιο ακριβά τα τσιγάρα;

  • Iatropedia
Στην αύξηση των τσιγάρων κατά τουλάχιστον 20% προσανατολίζεται η κυβέρνηση για εισπρακτικούς αλλά και για λόγους…υγείας.

Δεν τη γλιτώνουν όπως φαίνεται οι καπνιστές και θα χρειασθεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να απολαμβάνουν τη βλαβερή συνήθειά τους, καθώς όπως προκύπτει και από το υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των πακέτων και 20%.

Μέχρι στιγμής τα αρμόδια υπουργεία μελετούν διάφορες προτάσεις και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κοντά στα Χριστούγεννα.

Το υπουργείο Υγείας πάντως μετά και από εισηγήσεις επιστημόνων δεν είναι αρνητικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς θα μπορούσε να αποτρέψει πολλούς να ανάψουν το επόμενο τσιγάρο τους. Άλλωστε η ηγεσία έχει στηρίξει πολλά στην καμπάνια πρόληψης κατά του καπνίσματος ανεξάρτητα εάν τα αντικαπνιστικά μέτρα στα μπαρ και τις καφετέριες δεν εφαρμόζονται πια.

Από την άλλη στο υπουργείο Οικονομικών τρίβουν τα χέρια τους μπροστά στην αύξηση της τιμής των τσιγάρων καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε περισσότερα χρήματα στα άδεια ταμεία.