ΕΟΠΥΥ: Παράταση στις πληρωμές για τα γυαλιά οράσεως έως 31 Σεπτεμβρίου 2019

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΠΥΥ
Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την απευθείας διεκδίκηση μετρητών από τον ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως στις 30 Ιουνίου, ο Οργανισμός αποφάσισε την παράταση του προσωρινού μέτρου μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου 2019.

Η παράταση στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για τη δαπάνη που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι για τα γυαλιά οράσεως για ένα τρίμηνο, αποφασίστηκε με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εισπράττουν απρόσκοπτα τα χρήματα που δικαιούνται από τον Οργανισμό.

Ετσι, όσοι ασφαλισμένοι έχουν ήδη, ή θα αγοράσουν με δική τους δαπάνη γυαλιά οράσεως, μπορούν στη συνέχεια, με την προσκόμιση της απόδειξης και της σχετικής συνταγής από τον γιατρό τους να εισπράξουν από τον ΕΟΠΥΥ τα 100 ευρώ, που χορηγεί ο Οργανισμός.

ΕΟΠΥΥ  και γυαλιά οράσεως – «Να λύσει το πρόβλημα η επόμενη κυβέρνηση», λένε οι οπτικοί

Η παράταση στις πληρωμές έγινε μετά από σχετική εισήγηση της Πανελλήνιας Ενωσης Οπτικών και Οπτομετρών προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, με το αίτημα να δοθεί παράταση έως τις 31/12/2019 για να υπάρξει το περιθώριο «η επόμενη κυβέρνηση να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί το θέμα της αποζημίωσης των καταστημάτων οπτικών».

Να σημειωθεί ότι ο τρόπος αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως με διεκδίκηση μετρητών από τον ΕΟΠΥΥ, ήταν μια προσωρινή λύση ανάγκης, καθώς η οπτικοί και οπτομέτρες αρνήθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης να συνάψουν συμβάσεις, ώστε να αποζημιώνονται για τη δαπάνη των γυαλιών με voucher.