ΕΟΠΥΥ: Νέες οδηγίες εγγραφής στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας – Δείτε πως θα εγγραφείτε

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΠΥΥ
Σε υποχρεωτική εγγραφή στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) θα πρέπει να προχωρήσουν όλοι οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με νέες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ. Δείτε πως θα αποκτήσετε πρόσβαση στον προσωπικό σας ΦΑΥ...

Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, ο ΕΟΠΥΥ ενισχύει την χρήση του προσωπικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ).

Μετά την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΦΑΥ και των στοιχείων που παρέχει προς τους ασφαλισμένους, τίθεται σε λειτουργία μία νέα υπηρεσία πιστοποίησης του ασφαλισμένου. Μέσω του ΦΑΥ οι ασφαλισμένοι έχουν πλέον πρόσβαση σε στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν τον τρόπο που θα προμηθεύονται τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), εάν δηλαδή επιθυμούν να τα λαμβάνουν από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (όπως ίσχυε έως σήμερα), ή από τα φαρμακεία της γειτονιάς του, τα οποία θα συμμετέχουν στην διαδικασία διάθεσης ΦΥΚ.

Δείτε επίσης: Φόβοι για «εισβολή» γρίπης λόγω κακοκαιρίας – Μέτρα πρόληψης από τον ΕΟΔΥ

Στόχος της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) να μπορεί να προσφέρει στην εξέλιξή του περισσότερες πληροφορίες, όπως ο προγραμματισμός ραντεβού για την προμήθεια ΦΥΚ από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ηλεκτρονική ενημέρωση για την πορεία αιτήσεων στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ) για την χορήγηση ΦΥΚ, κ.α.

«Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση στον προσωπικό ΦΑΥ, καθώς η διαδικασία είναι απλή και αποτελεί ένα εργαλείο που βοηθά τόσο τον ΕΟΠΥΥ όσο και τον ασφαλισμένο να εντοπίζει τυχόν χρεώσεις που έγιναν χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει για αυτές. Συγκεκριμένα
μέσω του ΦΑΥ ο κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα «αυτοελέγχου» για τυχόν χρεώσεις για υπηρεσίες που δεν έχουν πραγματοποιηθεί, αφού υπάρχει πλήρης εικόνα όλων των παροχών που έχουν αποζημιωθεί», αναφέρει σε σχετκή ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ.

Δείτε επίσης: Αεροδιακομιδές ασθενών με την πολεμική αεροπορία μέσα στις γιορτές – 7 παιδιά μεταξύ των ασθενών

Οδηγίες για την εγγραφή στον ΦΑΥ

Με κάθε συναλλαγή σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.) του ΕΟΠΥΥ, προεγγράφεστε αυτόματα στον προσωπικό σας Φάκελο Ασφάλισης Υγείας. Κατόπιν, μπορείτε να δημιουργήσετε τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης (Κωδικός Χρήστη και Συνθηματικό) από την κεντρική ιστοσελίδα
του ΕΟΠΥΥ: (Εγγραφή στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας) και αυτόματα να συνδεθείτε στον ΦΑΥ

Εναλλακτικά, οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν επισκεφθεί οποιαδήποτε ΠΕ.ΔΙ. μπορούν να πραγματοποιούν εγγραφή με τους κωδικούς ΤΑΧΙSnet και τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου τους στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ: (Εγγραφή στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας) και λαμβάνουν μοναδικό κωδικό εγγραφής. Στη συνέχεια, όταν πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε οποιοδήποτε ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ή σε ΠΕ.ΔΙ., με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο και το αποδεικτικό εγγραφής, ενεργοποιούν την υπηρεσία.