ΕΟΠΥΥ: Τέλος στην συνεργασία με γιατρούς που δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους

  • Iatropedia
Θα διακοπούν οι συμβάσεις όσων συμβεβλημένων με το υπερταμείο γιατρών δηλώνουν ότι συμπλήρωσαν το όριο των 200 ραντεβού από τις πρώτες ημέρες του μήνα, μη καταχωρώντας στο ηλεκτρονικό σύστημα τα προγραμματισμένα ραντεβού τους!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από ασφαλισμένους ότι συμβεβλημένοι με το Ταμείο γιατροί δεν τους δέχονται για ραντεβού με το πρόσχημα της συμπλήρωσης των 200 ραντεβού που επιτρέπονται μηνιαιώς.

Αλλά καθώς αυτό γίνεται από το πρώτο μισό του μήνα, η διοίκηση του Ταμείου έκρουσε με επιστολή της τον κώδωνα κινδύνου στους γιατρούς ότι δεν θα ανεχτεί να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι από αυτούς που επιδιώκουν επισκέψεις με ιδιωτική αμοιβή…

Διαβάστε εδώ την επιστολή που έστειλε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για την πρόθεσή σας να συμβάλετε στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την ίδρυση του Οργανισμού, συμμετέχοντας στο δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών του.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και των προσπαθειών του για καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, πραγματοποιεί καθημερινά έρευνα με ερωτηματολόγιο με σκοπό τον έλεγχο της ικανοποίησης των ασφαλισμένων του από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.

Το 90% των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στον Οργανισμό αφορούν την εξάντληση του μηνιαίου πλαφόν των διακοσίων (200) επισκέψεων δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ κατά τις πρώτες ημέρες του μήνα από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, παρότι στο σύστημα των ραντεβού, στο οποίο και έχουν πρόσβαση όλοι οι ασφαλισμένοι μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ, υπάρχει διαθεσιμότητα.

Οι εξηγήσεις που μας απέστειλαν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί όταν ερωτήθηκαν σχετικά, κρίθηκαν από τον Οργανισμό ως μη επαρκείς καθότι η πλειοψηφία αυτών ισχυρίζεται «αδυναμία καταχώρησης των ραντεβού λόγω έλλειψης χρόνου» .

Κατόπιν των ανωτέρω θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή και να σας ενημερώσουμε ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί οφείλουν να καταχωρούν όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις στο σύστημα προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Οργανισμού από μη ορθή ενημέρωση του συστήματος, σε άλλη περίπτωση ο ΕΟΠΥΥ θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να διακόψει την συνεργασία του μαζί τους .

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν