ΕΟΠΥΥ: Τελικά εξωσωματική και για τις ανύπαντρες! Τι διευκρινίζει Οργανισμός

  • Iatropedia
Αρκετά 24ωρα μετά τις καταγγελίες των ειδικών γιατρών ότι από το επίδομα για εξωσωματική γονιμοποίηση εξαιρούνται οι ανύπαντρες μητέρες, η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να δώσει διευκρινίσεις.

Δικαίωμα στην εξωσωματική γονιμοποίηση έχουν και οι ανύπαντρες και οι έγγαμες γυναίκες.

Μάλιστα η διοίκηση του Οργανισμού για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα έσπευσε να ανακοινώσει ότι ουδέποτε απέκλεισε ανύπανδρη ασφαλισμένη του ΕΟΠΥΥ από τις παροχές που δίνει ο Οργανισμός.

Όπως διαβεβαιώνει από τις 12 Απριλίου ο ΕΟΠΥΥ είχε διευκρινίσει με εγκύκλιο του ότι, στην εξωσωματική γονιμοποίηση απαιτείται για μεν τις έγγαμες ληξιαρχική πράξη γάμου τελευταίου εξαμήνου, ενώ αν η υποβοήθηση αφορά άγαμη γυναίκα, η συναίνεση αυτής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, τα χρήματα που δίνει ο ΕΟΠΥΥ για μια πλήρη προσπάθεια εξωσωματικής είναι κοντά στα 300 ευρώ όταν το κόστος είναι πενταπλάσιο.

Χρήματα τα οποία μάλιστα εισπράττουν με καθυστέρηση μηνών. «Οι επιτροπές εξέτασης είναι λίγες ενώ χρειάζονται πάνω από 6 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εισπραχθούν τα λίγα αυτά χρήματα» σημειώνουν οι ειδικοί.

Το δυσβάσταχτο αυτό κόστος αποτελεί πλέον σε καιρό μνημονίου αποτρεπτικό παράγοντα για πολλά ζευγάρια για να κάνουν παιδί.

Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε το καλοκαίρι και στην ίδρυση τεσσάρων νέων Επιτροπών Εξωσωματικής (σε Ιωάννινα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο), ενώ προκειμένου να μειώσει την αναμονή που παρατηρείται στην Αττική, έχει ήδη δρομολογήσει την ίδρυση δύο ακόμη Επιτροπών σε Αθήνα και Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: “Ντίλερ των πολυεθνικών ο Άδωνις”! Στην αντεπίθεση η αξιωματική αντιπολίτευση για τα φάρμακα

Ολομέτωπη επίθεση Άδωνι κατά Τσίπρα για τα φάρμακα: «Κατηγορώ ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή»

Λουκέτο διαρκείας στα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ:από 25 Νοεμ έως και 3 Δεκ.!

Οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαίτειο «έχτισαν» την είσοδο! Καβγάς Άδωνι με συνδικαλιστές