ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς: Μην αρνείστε ραντεβού!

  • Iatropedia
Η υπόθεση ήταν γνωστή στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ από την αρχή: Πολλοί ιδιώτες γιατροί συμβεβλημένοι με τον οργανισμό επικαλούνται ότι έχουν ξεπεράσει το πλαφόν των 150-200 επισκέψεων το μήνα, με αποτέλεσμα να ζητούν από τους ασθενείς τους να πληρώνουν κανονικά την επίσκεψη. Νέες οδηγίες από τον ΕΟΠΥΥ

Οι καταγγελίες πάντως ότι πολλοί γιατροί ισχυρίζονται ότι έχουν ξεπεράσει το πλαφόν των επισκέψεών τους και άρα οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν κανονικά την επίσκεψη τους, καιρό τώρα έφθαναν στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Φυσικά ούτε μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ήταν δυνατόν να ελεγχθεί τελικά ποιος γιατρός εξέτασε και πόσους ασθενείς.

Βέβαια από την άλλοι πολλοί γιατροί ήταν και ανενημέρωτοι για το πόσους ασθενείς μπορούν να βλέπουν μέσω ΕΟΠΥΥ την εβδομάδα.

Γι αυτό όπως σημειώνει ο Οργανισμός: «Μετά από πολλές αναφορές ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουννα τηρούν το πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονταιπροβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, σας υπενθυμίζουμε ότι ο Οργανισμός είχε εκδώσει έγγραφο με αρ. πρωτ. 34454/3.8.12, στο οποίο αναφερόταν «Ο ΕΟΠΥΥ έχει συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς, με ανώτατο αριθμόαποζημιούμενων επισκέψεων τις 200 ή 150 ανά μήνα. Η πραγματοποίηση τους αρχίζειαπό την πρώτη ημέρα κάθε μήνα και είναι συνεχόμενες.»

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μάλιστα προειδοποιεί τους ιδιώτες γιατρούς: «Επισημαίνουμε ότι ο συμβεβλημένος γιατρός δεν μπορεί να αρνηθεί την ιατρική επίσκεψη στα πλαίσια της σύμβασής του με τον ΕΟΠΥΥ, εφ΄ όσον δεν έχειπραγματοποιηθεί το σύνολο των 200 ή 150 ιατρικών επισκέψεων του, επικαλούμενοςπρογραμματισμένα μελλοντικά ραντεβού».

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απευθύνει προειδοποιήσεις στους γιατρούς οι οποίοι όμως παραμένουν απλήρωτοι για ασθενείς που έχουν εξετάσει, εδώ και πολλούς μήνες.

Και φως στο τούνελ για ρευστό, ίσως μετά την καταβολή της δόσης…