ΕΟΠΥΥ: προκήρυξη για 5000 γιατρούς

  • Iatropedia
Εντός των ημερών αναμένεται να προκηρυχθούν θέσεις για 5000 γιατρούς στο νέο φορέα παροχών Υγείας τον ΕΟΠΥΥ, όπου μεταξύ αυτών οι περίπου 2500 θα είναι νέοι γιατροί.

Προκήρυξη για την πρόσληψη 5000 γιατρών στον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να εκδώσει σε λίγες ημέρες η διοίκηση του φορέα. Πρόκειται για γιατρούς που θα επιτελέσουν κυρίως το ρόλο του οικογενειακού γιατρού και θα εστιάσουν μεταξύ άλλων και στην πρόληψη.

Από αυτούς περίπου οι μισοί θα είναι νέοι γιατροί και αναμένεται να προσληφθούν με ειδικά κριτήρια. Μεταξύ άλλων ρόλο θα παίξει η ανεργία, η μη διατήρηση ιδιωτικού ιατρείου, ο βαθμός πτυχίου κ.α.

Οι 5000 γιατροί είναι πιθανό να στελεχώσουν κεντρικές μονάδες υγείας (π.χ. πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ ή ακόμη και δημοτικά ιατρεία) ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση για τους ασθενείς. Επίσης ο σχεδιασμός προβλέπει να λάβουν ρόλο σχεδόν οικογενειακού γιατρού ώστε να υπάρχει και το θέμα της πρόληψης.

Οι συγκεκριμένες θέσεις επρόκειτο να προκηρυχθούν από τον Ιανουάριου αλλά καθυστέρησαν εξαιτίας του μνημονίου και των πολιτικών διεργασιών.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ευελπιστεί με την προσθήκη των 5000 γιατρών να βελτιωθεί κάπως η εικόνα στην εξυπηρέτηση των ασθενών στο φορέα, δεδομένου ότι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ παρουσιάζει τραγική εικόνα με καθυστερήσεις ακόμα και μηνών.