ΕΟΠΥΥ: Που πάνε τα εκατ. ευρώ των ασφαλισμένων! Όλος ο προϋπολογισμός

  • Iatropedia
Υπεραμύνεται τον τσεκουρεμένο προϋπολογισμό- λιτότητας η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε αφήνει αιχμές εναντίον όσων ασκούν κριτική στον Οργανισμό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ βλέπουν μόνο όσοι επιθυμούν την επιστροφή του στην περίοδο των ανεξέλεγκτων πληρωμών. Όλα τα στοιχεία του προϋπολογισμού

Αναλυτικότερα σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αφού χαρακτηρίζει τα μέτρα που έλαβε επαχθή αλλά αναγκαία επισημαίνει ότι ''σε υψηλή προτεραιότητα βρίσκεται ο στόχος που έθεσε ο υπουργός Υγείας, κ. Μ. Βορίδης για την τήρηση του προϋπολογισμού χωρίς την καταφυγή σε rebate και clawback, μέτρα επαχθή αλλά αναγκαία στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία''.

Πάντως δεν παραλείπει να υπενθυμίζει ότι μέχρι πρότινος τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωναν 5,5 δις. ευρώ για φάρμακα (500 ευρώ το χρόνο ανά κάτοικο!!!!) και εκατοντάδες εκατομμύρια για διαγνωστικές εξετάσεις και κάθε άλλης μορφής υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ ο προϋπολογισμός του για το 2013 έκλεισε χωρίς να δημιουργηθούν νέα ελλείμματα

όλα τα οικονομικά μεγέθη

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της τρέχουσας χρήσης η υπέρβαση των προϋπολογισθέντων εξόδων (6.768.879.635 ευρώ) σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα έσοδα (6.395.132.155)- διαφορά περίπου 373 εκ. ευρώ- υπερκαλύπτεται από τα ταμειακά διαθέσιμα, (υπερβαίνουν τα 400 εκ. ευρώ) του Οργανισμού που υπήρχαν στις 31/12/2013, όπως προβλέπεται άλλωστε από την κείμενη και ισχύουσα νομοθεσία.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους, από την σύσταση του (1.1.2012), ανήλθαν τον Ιούλιο 2014 στο ποσό των 670.094.844,48 ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 598.459.283,25 ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του Ιουνίου του 2014 που έφτασε τα 1.268.554.127,73 ευρώ.

Επιπρόσθετα, οι εισπραχθείσες και μη αποδοθείσες εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονταν τον Ιούλιο του 2014 σε 539.176.955 ευρώ.

Ο ΕΟΠΥΥ με σεβασμό στις εισφορές των ασφαλισμένων του και στους φόρους των πολιτών που εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση του, υλοποιεί προϋπολογισμό επάρκειας και όχι σπατάλης ισχυρίζεται η διοίκηση.Και καταλήγει ότι ο ΕΟΠΥΥ διασφαλίζει την επάρκεια υπηρεσιών για τους πολίτες, τηρεί τον προϋπολογισμό του και δεν δημιουργεί νέα ελλείμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο τρικ στην Υγεία: “Βαφτίζουν” προμήθειες τις τετράμηνες προσλήψεις!

Έρχεται νέο χαράτσι στα φάρμακα! Πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς

Στο… πόδι οι εργαζόμενοι για την Α.Ε Βορίδη στο ΕΣΥ! Γιατί αντιδρούν

Καυτό φθινόπωρο στην Υγεία λόγω αξιολόγησης! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι