ΕΟΠΥΥ: Πως θα πάρουν τα φάρμακά τους όσοι «μπλοκαρίστηκαν» λόγω απεργίας

  • Iatropedia
Ακριβά αλλά και ειδικά φάρμακα που λαμβάνονται από συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών με βαριά νοσήματα έχουν «στοκαριστεί» στα ράφια του ΕΟΠΥΥ λόγω της απεργίας στον Οργανισμό. Νέα οδηγία για το πώς θα πάρουν οι ασθενείς της θεραπεία τους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού στις περιπτώσεις που απαιτείται έγκριση από ειδική επιτροπή φαρμάκων για φάρμακα υψηλού κόστους, προκειμένου να προστατευθούν οι ασφαλισμένοι, κατά την διάρκεια της απεργίας, λαμβάνονται ειδικά μέτρα.

Ειδικότερα, τα περιστατικά που παραπέμπονται στην Επιτροπή και εφόσον οι γιατροί ειδικότητας απεργούν και αφορούν συνεχιζόμενη θεραπεία, δίνεται η δυνατότητα συνέχισης της θεραπείας για ένα μήνα, χωρίς απόφαση της Επιτροπής.

Για τα παιδιατρικά περιστατικά που αφορούν σε πρόληψη σοβαρής νόσου του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος που απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο οφειλόμενης στον αναπνευστικό συγκυριακό ιό (respiratory syncytial virus RSV) δίνεται η δυνατότητα προέγκρισης από ιατρό-παιδίατρο αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Φαρμάκων Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με διαδικασίες εξπρές οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ! Πότε ανακοινώνονται τα ονόματα προς απόλυση

«Επιδρομές» αστυνομίας σε μπαρ και εστιατόρια για το τσιγάρο! Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

Προγράμματα ΕΣΠΑ στα νοσοκομεία για ανέργους με 700 ευρώ το μήνα! Όλες οι πληροφορίες

Δραματική έκκληση Άδωνι προς γιατρούς: Ανοίξτε τώρα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ