ΕΟΠΥΥ: Περισσότερες δωρεάν ιατρικές επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς!

  • Iatropedia
Όσο το ΠΕΔΥ δεν λειτουργεί τόσο αυξάνεται η ταλαιπωρία των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι αναγκάζονται να ψάχνουν με το κιάλι γιατρό. Σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αυξάνει πάλι το μηνιαίο πλαφόν των ιατρικών επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Αναλυτικότερα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να αυξήσει το μηνιαίο πλαφόν των ιατρικών επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών που πριν μερικές εβδομάδες το είχε κατεβάσει στις 200 επισκέψεις, για να το αυξήσει πάλι στις 300 επισκέψεις έως και στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού οι συμβεβλημένοι θεραπευτές ιατροί του ΕΟΠΥΥ των οποίων οι υφιστάμενες συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι και τις 30.6.2014, θα έχουν ανώτατο μηνιαίο όριο/αριθμό επισκέψεων, για το τρίμηνο Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου, τις τριακόσιες (300).

Μάλιστα η διοίκηση του Οργανισμού παραδέχεται την ταλαιπωρία που υφίστανται οι σφαλισμένοι αφού αναφέρει χαρακτηριστικά ότι :

''Η απόφαση αυτή κρίνεται αναγκαία έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα πρόσβασης σε ιατρούς οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, τη συγκεκριμένη μεταβατική περίοδο μέχρι τη λειτουργική ενοποίηση του νέου συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος γιατροί πρώην ΙΚΑ-οδηγοί νοσοκομείων! Ασθενείς στον αέρα

Γιατροί a la carte στο ΕΣΥ! Έρχεται προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών

Colpo grosso για κρυφή αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα! Νέο χαράτσι για ασθενείς

Στους ιδιώτες γιατρούς οι ασθενείς! Γυρνούν την πλάτη στο ΠΕΔΥ του Άδωνι