ΕΟΠΥΥ όλα σε… ένα! Που και πως θα γίνονται οι εξετάσεις πριν το νοσοκομείο

  • Iatropedia
Πρόσβαση σε όλες τις μικρές μονάδες θα έχουν σε λίγο καιρό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα πρέπει πρώτα να περνούν την πύλη των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ενοποιούναι, πριν εισαχθούν σε νοσοκομείο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μόνο με παραπεμπτικό από πρωτοβάθμια μονάδα υγείας που θα αναφέρει ότι κρίνεται σκόπιμη η εισαγωγή σε νοσοκομείο θα μπορούν να νοσηλεύονται σε λίγο καιρό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Η ενοποίηση όλων των μονάδων υγείας ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ και Κέντρων Υγείας που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας θα αλλάξει όλο το χάρτη της περίθαλψης. Με βάση το υπό κατάρτιση σχέδιο όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει πρώτα να περνούν από μικρά ιατρεία ή πολυιατρεία πριν καταλήξουν σε νοσοκομείο. Και αυτό επειδή εδώ και χρόνια έχει διαπιστωθεί ότι σχεδόν τα μισά περιστατικά που φθάνουν στα νοσοκομεία θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν σε πολύ μικρότερες δομές.

Στο πλαίσιο αυτό θα οργανωθεί ένα ενιαίο σύστημα το οποίο θα υποδέχεται σε πρώτη φάση τους ασθενείς μόλις εμφανίσουν πρόβλημα υγείας.

Γι αυτό και θα υπάρξει και η αντίστοιχη κατανομή προσωπικού. Ήδη σε περίπου 10 μέρες ο υπουργός Υγείας θα έχει στα χέρια του ένα σχέδιο από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντό και λίγο αργότερα ένα πιο σύνθετο από τον καθηγητή οικονομικών της Υγείας Κυριάκο Σουλιώτη που θα οργανώνει όλη το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φύγε εσύ έλα εσύ! Λίστες με μετακινήσεις προσωπικού στα χέρια Άδωνι. Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι

Έρχονται νέα καινοτόμα φάρμακα και φθηνότερα γενόσημα. Οι εντολές Άδωνι και οι φαρμακευτικές

Με ελεύθερες τιμές φάρμακα στα σούπερ μάρκετ;

Φαρμάκι τα φάρμακα για τους ασθενείς! Πως πληρώνουμε πια διπλά από την τσέπη μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν