ΕΟΠΥΥ: Χρυσές νοσηλείες στο εξωτερικό-αμαξίδια από πλατίνα!

  • Iatropedia
Πόρισμα κόλαφος για τον ΕΟΠΥΥ από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης .Τι αναφέρουν

Όχι ένα αλλά δυο είναι τελικά τα πορίσματα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ.

Ύστερα από ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ράμπο δημόσιας διοίκησης στον Οργανισμό ανακάλυψαν χρυσές νοσηλείες ασθενών στο εξωτερικό και αναπηρικά αμαξίδια από πλατίνα!

Αναλυτικότερα τα δυο πορίσματα που παραδόθηκαν σήμερα το μεσημέρι από τον Λέανδρο Ρακιτζή στον Άδωνι Γεωργιάδη καταγράφουν σοβαρές παρατυπίες στην μετάβαση ασθενών του ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία στο εξωτερικό αλλά και στην κάλυψη της δαπάνης για αναπηρικά αμαξίδια.

Από το πρώτο πόρισμα προκύπτει ότι οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για τη νοσηλεία ασθενών στο εξωτερικό αγγίζουν το αστρονομικό νούμερο των 76 εκατομμυρίων ευρώ σε ενάμισι χρόνο.

Στο δεύτερο πόρισμα γίνεται εκτενή αναφορά στο τρόπο κάλυψης της δαπάνης για αναπηρικά αμαξίδια. Και εδώ το νούμερο είναι εξωπραγματικό αφού ο ΕΟΠΥΥ δαπάνησε για το σκοπό αυτό 113 εκατομμύρια ευρώ!

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ ο κ .Ρακιτζής ισχυρίσθηκε ότι στον Οργανισμό συμβαίνουν σοβαρές παρατυπίες ενώ την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την γραφειοκρατία. Συνέπεια να μην μπορεί όχι μόνο να εισπράξει τα έσοδα αλλά και να καταβάλλει τις οφειλές του.

Να σημειωθεί ότι από τα πορίσματα δεν καταλογίζονται ευθύνες,αλλά δίνονται κατευθύνσεις για καλύτερο έλεγχο των διαδικασιών έγκρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προς λουκέτο οι Δημόσιες Δομές! Τι θα κλείσει ο Άδωνις

Ιδιωτικές κλινικές: «Δεν κάνουμε πίσω»! Από Δευτέρα μπλόκο και από τα Διαγνωστικά. Όλο το παρασκήνιο

Ποιους διοικητές νοσοκομείων διόρισε ο Άδωνις: Όλη η λίστα!

Έτοιμες οι πρώτες λίστες για κινητικότητα, συγχωνεύσεις νοσοκομείων περιφέρειας, «νέο ΕΟΠΥΥ»!