ΕΟΠΥΥ αλλά Γερμανικά! Κουρέματα και παροχές για φτωχούς και πλούσιους με υπογραφή Ράιχενμπαχ

  • Iatropedia
Αλλάζει άμεσα τη λειτουργία του ο ΕΟΠΥΥ με κουρεμένες παροχές για ασφαλισμένους, φθηνά και ακριβότερα πακέτα υπηρεσιών, επαναξιολόγηση εργαζόμενών και χωρίς μονάδες υγείας οι οποίες περνούν στο ΕΣΥ.

Νέα κουρέματα σε παροχές των ασφαλισμένων, ασθενείς δύο ταχυτήτων με διαφορετικά «πακέτα» κάλυψης, ένταξη όλων των μονάδων υγείας και των πολυιατρείων στο ΕΣΥ, αξιολογήσεις προσωπικού καθώς και συμβάσεις με τον ιδιωτικό τομέα αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις προβλέπει μεταξύ άλλων το απόρρητο σχέδιο της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαικής Επιτροπής (task Force) για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ που παρουσίασε η εφημερίδα Ελευθεροτυπία το Σάββατο.

Το σχέδιο προβλέπει τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε έναν φορέα σχεδόν ανεξάρτητο που δε θα παρέχει υπηρεσίες υγείας μέσω πολυιατρείων και μονάδων υγείας αλλά θα αγοράζει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα με συγκεκριμένα κριτήρια.

Για το λόγο αυτό οι Γερμανοί της task Force όπως φαίνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, προτείνουν ο Οργανισμός να ελέγχει πλήρως τα έξοδα και τα έσοδα του, όχι τυχαία βέβαια αφού προτείνεται η όλη διαχείριση να δοθεί στα χέρια ξένων μάνατζερ και εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα αμείβονται με εξαιρετικά υψηλούς μισθούς ενώ εμπλέκουν στην αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ και τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία το σχέδιο της Ομάδας Δράσης του Ράιχενμπαχ για την αλλαγή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να υιοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση καθώς είχε υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας τον Απρίλιο του 2012.

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι οι ξένοι μάνατζερ που θα μπούνε στο ΕΣΥ θα έχουν ως …βοηθούς τους Έλληνες συναδέλφους τους καθώς τοπικοί εμπειρογνώμονες θα παίζουν μόνο συμπληρωματικό ρόλο και θα αμείβονται σαφώς χαμηλότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε μπαίνουν σε διαθεσιμότητα οι πρώτοι εργαζόμενοι της Υγείας…

Πίνουν το «αίμα» της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας! Απομακρύνεται το προσωπικό

Έρχονται και άλλες αιφνιδιαστικές επισκέψεις Άδωνι στο ΕΣΥ! Τι προανήγγειλε

Που «κόλλησαν» τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ και οι νέες απαιτήσεις της τρόικα