ΕΟΠΥΥ: Αφήνει ακόμη και αναπήρους στην ουρά για ώρες! Η ταλαιπωρία και η αδιαφορία

  • Iatropedia
Το πιο απάνθρωπό του πρόσωπο δείχνει για άλλη μια φορά το σύστημα υγείας και ειδικά ο ΕΟΠΥΥ καθώς αναγκάζει ακόμη αναπήρους αλλά και χρονίως πάσχοντες να περιμένουν σε ουρές. Δείτε γιατί

Σε ουρές που μπορείς να διαρκέσουν ακόμη και ώρες (4 και 5) είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ανάπηροι άνθρωποι αλλά και ασθενείς με βαριά νοσήματα όπως νεφροπαθείς προκειμένου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά σε υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και να εισπράξουν χρήματα που έχουν καταβάλει για υγειονομικό υλικό, αναλώσιμα, δαπάνες μετακίνησης αιμοκαθαρομένων κλπ.

Και όλα αυτά επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει φροντίσει να προσλάβει προσωπικό στις υπηρεσίες που παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά.

Αποτέλεσμα είναι ειδικά ασφαλισμένοι με αναπηρία και χρόνια πάθηση, να αναγκάζονται κάθε μήνα να προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες και να στριμώχνονται επί ώρες αναμένοντας τη σειρά τους. Όπως καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους ασφαλισμένους μεγάλων πόλεων. «Αρκεί η επίσκεψη των αρμοδίων στην ΥΠΑΔ Αθηνών επί της οδού Αχαρνών για να δουν ασφαλισμένους οι οποίοι στέκονται στην ουρά επί 3-4 ώρες για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Μεταξύ αυτών των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών ταμείων άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις οι οποίοι αναμένουν ακόμα την απόδοση δαπανών που έχουν καταβάλλει εδώ και μήνες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΑΜΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Γολγοθάς των αναπήρων, για τα λίγα ευρώ του επιδόματος

Ανάπηροι προς υπουργούς και φαρμακοποιούς: θα θρηνήσουμε ζωές! Βρείτε λύση

Αφήνουν στο δρόμο και άτομα με αναπηρία!

Το αδιάφορο κράτος, το facebook, και μια παιδική ζωή που κινδυνεύει

Χάος με την απογραφή των αναπήρων!

Η ασθένεια ΟΚΑΜΟΤΟ, η επιστολή της μάνας και ένα άθλιο κράτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν