ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής «για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού» – Τι κίνδυνος υπάρχει!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΕΟΦ
Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή του κοινού σχετικά με ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ το εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής «διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απομάκρυνση των παρασίτων από το ανθρώπινο σώμα, την πρόληψη από επαναμόλυνση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού».

Εντούτοις, ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή μας διότι «το σκεύασμα αυτό δεν είναι γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής.  Επίσης, δε νομιμοποιείται να φέρει ισχυρισμούς υγείας περί καταπολέμησης και πρόληψης μολύνσεων».

Πρόκειται για το σκεύασμα που διαφημίζεται και κυκλοφορεί με την ονομασία GERMIVIR.

ΕΟΦ

Φωτογραφία του προϊόντος όπως παρουσιάζεται στο διαδίκτυο

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το GERMIVIR

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος GERMIVIR, το οποίο διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απομάκρυνση των παρασίτων από το ανθρώπινο σώμα, την πρόληψη από επαναμόλυνση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Το σκεύασμα αυτό δεν είναι γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής.  Επίσης, δε νομιμοποιείται να φέρει ισχυρισμούς υγείας περί καταπολέμησης και πρόληψης μολύνσεων.  

Το GERMIVIR διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του είναι άγνωστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το GERMIVIR, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.