ΕΟΦ: Προσοχή σε προϊόν που διαφημίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για τα μάτια

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΟΦ
Το προϊόν δεν έχει καμία σχέση με άλλα, παρόμοιας ονομασίας σκευάσματα που κυκλοφορούν νόμιμα.

Την προσοχή των καταναλωτών σε ένα προϊόν που διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για τα μάτια, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του, πρόκειται για το προϊόν OCUVIT το οποίο διαφημίζεται για:

  • Την εξάλειψη της φλεγμονής των ματιών
  • Την ξηροφθαλμία
  • Την αποκατάσταση της όρασης κ.ά.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι το προϊόν δεν έχει γνωστοποιηθεί στις υπηρεσίες του ως συμπλήρωμα διατροφής. Επομένως, δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Διευκρινίζει, δε, ότι το συγκεκριμένο «συμπλήρωμα» δεν έχει καμία σχέση με τα επίσημα συμπληρώματα διατροφής της εταιρείας Bausch+Lomb. Τα προϊόντα αυτά κυκλοφορούν με τις ονομασίες OCUVITE Complete, OCUVITE Lutein Premium και OCUVITE Lutein FORTE, από την BAUSCH HEALTH ΕΛΛΑΣ και είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ συμπληρώματα διατροφής.

Το OCUVIT που αφορά η προειδοποίηση του Οργανισμού, διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων όπως www.ypyp-fit.gr και www.harmoniqhealth.com. Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του δεν έχει έδρα στην Ελλάδα.

Ο Οργανισμός τονίζει ακόμα ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν ποιος διαχειρίζεται τα στοιχεία τους ή την εταιρεία που έχει τη νόμιμη κυκλοφορία του προϊόντος.

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το OCUVIT, να μην το χρησιμοποιήσουν. Τους καλεί επίσης να ενημερώσουν αμέσως τις υπηρεσίες του.

Φωτογραφία: iStock