ΕΟΦ: Προσοχή! Κυκλοφορούν επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής σε μορφή μαρμελάδας

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΦ
Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ για μια σειρά από προϊόντα που διακινούνται μέσω διαδικτύου και τα οποία περιέχουν ουσίες, που δεν δηλώνονται στην επισήμανσή τους.

Ο ΕΟΦ μετά από  ενημέρωσης των Σουηδικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των  προϊόντων:
WONDER MIX PASTE, MAGIC GOLD, NATURAL MIXED HERBAL BLEND PASTE.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται  ως συμπλήρωμα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν τα προϊόντα  βρέθηκαν  να περιέχουν  τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη  (tadalafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανση τους.

Συνεπώς, «κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων  προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», σύμφωνα με τον ΕΟΦ.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΦ, ΕΔΩ