ΕΟΦ: Μην χρησιμοποιείτε «διατροφικό συμπλήρωμα» για τη σεξουαλική λειτουργία

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΟΦ
Το προϊόν περιέχει φαρμακευτική ουσία, γεγονός που το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Τι κίνδυνος υπάρχει.

Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ούτε να χρησιμοποιούν ένα διατροφικό συμπλήρωμα που προωθείται για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας στους άνδρες, απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προειδοποιεί ότι το εν λόγω προϊόν δεν είναι «διατροφικό συμπλήρωμα», αλλά περιέχει την φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη. Η ουσία αυτή σχετίζεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδίως στο καρδιαγγειακό σύστημα. Επομένως το συγκεκριμένο σκεύασμα μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία όσων των λαμβάνουν.

Το σκεύασμα λέγεται Magnum XXL 9800. Όπως ενημέρωσε τον ΕΟΦ η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), την σιλδεναφίλη απεκάλυψαν εργαστηριακοί έλεγχοι. Η παρουσία της στο εν λόγω σκεύασμα, το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο, επισημαίνει ο ελληνικός φορέας.

Το προϊόν αυτό διακινείται μέσω διαδικτύου, επομένως είναι πιθανό να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του.