ΕΟΦ και για …ιδιώτες! Υπηρεσίες φαρμάκων και στον ιδιωτικό τομέα εξετάζει ο Άδωνις

  • Iatropedia
Όταν το δημόσιο αδρανεί, τότε ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να καλύψει τα κενά υποστηρίζει όπως φαίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς εξετάζει ακόμη και να δώσει σε ιδιώτες υπηρεσίες στις οποίες ο δημόσιος Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού φαρμάκων (ΕΟΦ) ακόμη και σε ιδιώτες, δεν είναι αντίθετος να παραχωρήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης αν διαπιστωθεί ότι ο Οργανισμός δεν μπορεί τελικά να λειτουργήσει με διαδικασίες εξπρές και να εξυπηρετεί τους σκοπούς του, όπως ο ίδιος δήλωσε κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού forum για την ηλεκτρονική υγεία, eHealth Forum, που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.

Και επειδή ο ΕΟΦ ως κρατικός μηχανισμός λειτουργεί με βήματα χελώνας ο Άδωνις Γεωργιάδης συμφωνεί να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή–ομάδα η οποία θα παρακολουθεί την ταχύτητα αντίδρασης του οργανισμού αλλά και την αποτελεσματικότητα του.

Και όποια υπηρεσία δεν μπορεί να εκτελεστεί είναι πιθανό να δοθεί και σε ιδιώτες, καθώς όπως δήλωσε: «Η επιλογή outsourcing μας βρίσκει σύμφωνους και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε εφόσον συμφωνούμε με τα βήματα».

Κατά τα άλλα στο ίδιο συνέδριο και κατά τη διάρκεια παρουσίασης έρευνας του ΙΟΒΕ για το ΣΦΕΕ, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κώστας Φρουζής επεσήμανε ότι στη χωρα μας οι κλινικές μελέτες βρίσκονται στο κατώτατο σημείο. Μια διαδικασία που θα μπορούσε να επιφέρει χρήματα στη χώρα μας και στο ΕΣΥ. Όπως είπε ενώ θα μπορούσαμε να εισπράττουμε έως και 400 εκατ. ευρώ τελικώς εισπράττουμε το πολύ μέχρι 80 εκατ. ενώ το 2014 θα είναι όπως είπε μια κακή χρονιά καθώς το κονδύλι δε θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος και οι δωρεάν νοσηλείες με ΕΟΠΥΥ! Σε επίσχεση οι ιδιωτικές κλινικές

Τελειώνει η επίσχεση στα διαγνωστικά; Αποφασίζουν μετά από νέα συνάντηση με Άδωνι

Φίλτρα νεφρού για…κλάματα! Η κρίση τρώει και τους νεφροπαθείς

Άδωνις: «Τέρμα ο ΕΟΠΥΥ για όσους κάνουν επίσχεση»! Οι προειδοποιήσεις και οι λύσεις