ΕΟΦ: Εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για αιθέριο έλαιο περιποίησης του ευαίσθητου δέρματος

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΦ
Το αιθέριο έλαιο για τη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος Magniskin Vivilian beauty skin oil (30 ml) παρουσιάζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, χωρίς να έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί ως φάρμακο, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, επισημαίνει ο ΕΟΦ.

Ο ΕΟΦ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι το προϊόν Magniskin Vivilian beauty skin oil (30 ml) που περιέχεται σε γυάλινη συσκευασία χρώματος καφέ δεν έχει γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για τα καλλυντικά, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

ΕΟΦ: Εμφανίζει θεραπευτικές ενδείξεις ενώ δεν έχει αξιολογηθεί

‘Οπως τονίζει ο ΕΟΦ σε σχετική ανακοίνωση: «Παρουσιάζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, χωρίς να έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί ως φάρμακο, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι διαδικτυακά δεν είναι διαθέσιμα τα στοιχεία του παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος».

Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει, ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστες πηγές «μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, για το λόγο αυτό επισημαίνεται στους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν τα προϊόντα αυτά».