ΕΟΦ: Ανάκληση σε δεκάδες παρτίδες από 3 προϊόντα – Κίνδυνοι για την υγεία και ανάπτυξη εμβρύων

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΕΟΦ
Μεταξύ άλλων ο ΕΟΦ χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για πιθανή εμβρυοτοξικότητα!

Με διαδοχικές σημερινές του ανακοινώσεις ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά δεκάδες παρτίδες από τρία προϊόντα, επειδή μετά από σχετικούς ελέγχους υπάρχουν φόβοι ότι είναι επικίνδυνα για την ανάπτυξη των εμβρύων σε έγκυες γυναίκες.

Τα 3 προϊόντα που ανακαλεί ο ΕΟΦ:

  • Oil for Embryo Culture
  • SOFT DENUDATION TIPS
  • FOLLICLE PUNCTURE SYSTEMS

Αναλυτικά οι πίνακες με τις ανακληθείσες παρτίδες των παραπάνω προϊόντων:

ΕΟΦ

ΕΟΦ

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Oil for Embryo Culture

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση παρτίδων των ιατροτεχνολογικών προϊόντων του παρακάτω πίνακα μετά από ενημέρωση της κατασκευάστριας εταιρείας FUJIFILM Irvine Scientific Inc καθώς ανιχνεύτηκε τοξικότητα του λαδιού της καλλιέργειας που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ανάπτυξη του εμβρύου και ανεπαρκή ανάπτυξη βλαστοκύστης ή μη μεταβιβάσιμη βλαστοκύστη με αποτέλεσμα στην αδυναμία διενέργειας της διαδικασίας με το εξασθενημένο έμβρυο.

Η παρούσα Απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η κατασκευάστρια εταιρεία.

Οι πελάτες των εν λόγω προϊόντων στην Ελλάδα, οφείλουν να υλοποιήσουν την ανάκληση και τις προτεινόμενες από την εταιρεία ενέργειες άμεσα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα SOFT DENUDATION TIPS και FOLLICLE PUNCTURE SYSTEMS

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση των παρτίδων του παραπάνω πίνακα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων Κατηγορίας MDD Class IIa, SOFT DENUDATION TIPS + FOLLICLE PUNCTURE SYSTEMS λόγω του ότι κατά την διάρκεια της αξιολόγησης του κινδύνου, η ασφάλεια των προϊόντων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αποδεδειγμένα, ιδίως όσον αφορά την εμβρυοτοξικότητα.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η κατασκευάστρια εταιρεία.

Οι αποδέκτες , οφείλουν να ακολουθήσουν τα όσα ορίζει στην ενημέρωση του ο κατασκευαστής για την απόσυρση και τύχη των εν λόγω προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν