ΕΟΦ: Ανάκληση για κρέμα συγκάματος για μωρά – Ποια είναι και τι εντόπισαν

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΕΟΦ
Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά συγκεκριμένη παρτίδα ενός προϊόντος βρεφικής περιποίησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς την εμφάνιση και τον οργανοληπτικό έλεγχο».

Πρόκειται για το προϊόν με την ονομασία «‘lupilu BABY NAPPY CREAM – ΚΡΕΜΑ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ» και η ανάκληση αφιορά την παρτίδα 050201.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την lupilu BABY NAPPY CREAM – ΚΡΕΜΑ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της παρτίδας 050201 του καλλυντικού προϊόντος ‘lupilu BABY NAPPY CREAM – ΚΡΕΜΑ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ’, καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς την εμφάνιση και τον οργανοληπτικό έλεγχο.

Η εταιρεία Lidl Hellas & Σια Ο.Ε οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου καλλυντικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.