ΕΟΔΥ: Άνδρας 61 ετών ο πρώτος νεκρός φέτος από γρίπη στη χώρα μας – Δεν είχε εμβολιαστεί!

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΔΥ
Τον πρώτο θάνατο από τον ιό της γρίπης κατέγραψαν οι υγειονομικές αρχές. Πρόκειται για άνδρα 61 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όπως έγινε γνωστό από τον ΕΟΔΥ δεν είχε εμβολιαστεί κατά του ιού.

Ένας άνδρας 61 ετών, ο οποίος ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου και παρ’ όλα αυτά δεν είχε λάβει το εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης, είναι το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα της γρίπης στη χώρα μας, από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΕΟΔΥ:

«Από  9 έως 15 Δεκεμβρίου 2019,  στην Ελλάδα έχει καταγραφεί ένας θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 61 ετων. Από το συγκεκριμένο κρούσμα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Β. Το κρούσμα δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη αν και ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας».

ΕΟΔΥ: Ακόμη τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται με επιπλοκές της γρίπης σε ΜΕΘ

Όπως αναφέρει η εβδομαδιαία αξιολόγηση του ΕΟΔΥ για την πορεία της γρίπης στην χώρα μας, από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019, καταγράφηκαν (μαζί με τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του) τέσσερα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε ΜΕΘ.
«Κανένας δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη αν και ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου», σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Οι επιστήμονες τονίζουν για μια ακόμη φορά, ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν