ΕΟΔΥ: Εξετάσεις στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας χωρίς ραντεβού στις 13-14 Φεβρουαρίου

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΟΔΥ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού (13 Φεβρουαρίου) και την γιορτή των ερωτευμένων (14 Φεβρουαρίου)

Εξετάσεις χωρίς ραντεβού για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα προσφέρει το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) το διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου 2023.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, αφορμή της ενέργειας είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού στις 13 Φεβρουαρίου και η γιορτή των ερωτευμένων την επομένη ημέρα.

Το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στεγάζεται στην Πολυκλινική Αθηνών, στην Ομόνοια, στον δεύτερο όροφο. Οι εξετάσεις θα διενεργούνται από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Επιπλέον, θα γίνεται συμβουλευτική, ιατρική καθοδήγηση και άλλες δράσεις.

Συνοπτικά, οι υπηρεσίες που προσφέρει ο ΕΟΔΥ στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας με αφορμή τις δύο διεθνείς ημέρες είναι οι εξής:

  • Δωρεάν, ανώνυμος και εμπιστευτικός έλεγχος με τεστ ταχείας ανίχνευσης  (rapid test) για τον ιό HIV που προκαλεί AIDS, για ηπατίτιδα Β, σύφιλη και χλαμύδια
  • Συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ
  • Ιατρική καθοδήγηση σε θέματα σεξουαλικής υγείας
  • Δωρεάν διάθεση προφυλακτικών στο κοινό
  • Εκπαίδευση στη σωστή χρήση προφυλακτικού

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210-8813615. Εναλλακτική μπορούν να στείλουν email στο sexualhealth@eody.gov.gr.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν